x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Ma cheama Dacian si il iubesc pe Dacian! Premierul a adus la Iasi sustinatori tocmai de la Arad (Galerie foto)

Ma cheama Dacian si il iubesc pe Dacian! Premierul a adus la Iasi sustinatori tocmai de la Arad (Galerie foto)

de Cristinel C. Popa    |    24 Ian 2016   •   18:44
Ma cheama Dacian si il iubesc pe Dacian! Premierul a adus la Iasi sustinatori tocmai de la Arad (Galerie foto)

Iasi, Piata Unirii, ora 10 a.m. Este 24 ianuarie 2016, ziua Micii Uniri, ziua dezbinarii iesenilor. Care era cu “huo, Basescu”, acum e “huo, Ciolos”. Care e contra lui Iohannis, inainte era pro Iliescu. Niciodata o masa compacta. Niciodata uniti de dorinta de mai bine, binele majoritatii. Ca tot romanul. Fasole, acum placinte, sunt lucrurile care i-au miscat cel mai mult. Ce sa mai spunem de parerea unora despre Iohannis. “E bun de legat pe rana”, spune un domn ce intra in categoria: “varsta a treia”. Dar nu despre asta vom vorbi aici, ci va vom oferi unele mici detalii din culisele manifestarii….Asadar ora 10. Frig de ingheata baltile pe trotuare! Din difuzoare, vocea cantaretei de muzica populara Matilda Pascal Cojocarita zgaraie usor urechilor unora dintre cei stransi in piata. Artista, alaturi de sotul violinist, incalzesc aerul inainte de sosirea celor doi mari. Doi mari invitati speciali, cine altcineva decat Iohannis si Ciolos, presedintele si premierul. In timp ce lumea bocaneste infrigurata din ghete, cei doi servesc un ceai, asteapta masinile care ii vor aduce in piata. In timpul acesta un sustinator al premierului Ciolos rabda. Rabda de durere. I-au inghetat picioarele. S-a asezat pe o banca. Cu un pantof in mana, isi strange piciorul in palma, sa se incalzeasca. “E frig, stau de la ora 8 aici, de doua ore. Asa am inteles, ca manifestarile incep de la 8.00 (ele incepeau de fapt la 10.00 - n. red.). Am inghetat, dar nu e nimic. De drag am venit, sa-l vad pe premierul Ciolos. Tocmai de la Arad am venit! Inca de acum doua zile. Ma cheama Dacian si il iubesc pe Dacian (Ciolos). A fost si primar, pare-mi-se pe la Zalau. Eu locuiesc in Arad, aproape de Gara. Acolo era un pic mai cald”, spune barbatul. Imi spune ca il cheama Dacian Malanga si a venit cu alti sustinatori de-ai lui Ciolos. “Am stat la rude, tocmai in Alexandru”. Colegii sai stau la coada la ceai. Lui nici de ceai nu-i mai arde, atat de tare a inghetat. “Am vazut ca in Moldova nu prea e intalnit numele asta a meu, Dacian, nume frumos Dacian, de la Dacia, de la primul nostru ministru, din vestul tarii”, spune Dacian Malanga.

Click pe IMAGINE pentru a viziona GALERIA FOTO



Intalnesc pe strada un sustinator al Monicai Macovei. Duce in brate, infrigurat o coroana din partea filialei locale a partidului sau: M10, asa se cheama!. “Doamna nu a venit, dar suntem noi, uniti, ca daca n-am fi uniti. Coroana va fi asezata la picioarele statuii lui Cuza voda”, spune barbatul, care se bucura foarte mult ca ii fac o fotografie. Mai in deal, la cateva zeci de metri, e cinematograful Republica. Zeci de curiosi ca alde Dacian Malanga se holbeaza la afisul noii premiere cinemtografice. Fundul apetisant al romancei Madalina Ghenea face toti banii, chiar si pentru o privire. Este vorba despre afisul peliculei in care frumoasa romanca apare goala alaturi de Michael Caine si Harvey Keitel. Dar nimanui nu-i arde de film. Viata bate filmul, stie toata lumea. Acusica va urma marea imbulzeala de la placinte! La Iasi, la 137 de ani de la Mica Unire. Marea imbulzeala de la placinte! Inainte, romani!

Click pe IMAGINE pentru a viziona GALERIA FOTO


 

×