x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Situație incertă cu privire la dosarul de corupție al Laurei Kovesi

Situație incertă cu privire la dosarul de corupție al Laurei Kovesi

de Ion Alexandru    |    05 Apr 2021   •   08:18
Situație incertă cu privire la dosarul de corupție al Laurei Kovesi

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a transmis, la finalul săptămânii trecute, că în dosarul privind aducerea în țară, de la Jakarta, a lui Nicolae Popa, nu a fost adoptată o soluție. În condițiile în care Înalta Curte de Casație și Justiție a dat termen SIIJ să soluționeze această cauză până pe data de 1 aprilie. 

 

Joi a expirat termenul până la care SIIJ trebuia să trimită în judecată sau să claseze cauza penală în care Laura Kovesi are calitatea de inculpat, fiind acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea acesteia prin care a acuzat durata prea mare a procesului. Se pare însă că anchetatorii SIIJ nu au reușit să finalizeze dosarul în termenul cerut, prin trimiterea în judecată. Însă nici clasare nu a fost dispusă. Singura comunicare pe acest subiect s-a concretizat într-un răspuns oferit de Biroul de Presă al Parchetului General, care a precizat sec că „în dosar nu a fost adoptată o soluție”.

Ei, bine, dintre toți adversarii Secției, unul singur a simțit nevoia să iasă la atac. Nu este cineva de la USR, nu este cineva de la PNL și nu este nici măcar cineva din interiorul sistemului judiciar. A făcut-o fostul ministru PSD al Justiției Ana Birchall, care, într-o postare pe contul său de socializare, acuză procurorul de caz, Adina Florea, că ignoră deciziile instanței. „Sper ca Secția de Judecători din CSM să se fi sesizat deja! La fel și Inspecția Judiciară! Apropo, mai are sens să ne întrebăm de ce domnul ministru al Justiției Stelian Ion nu face sesizare la Inspecția Judiciară?”. 

Birchall merge și mai departe, spunând: „Sincer, abia aștept deciziile CJUE și rapoartele GRECO și Comisiei de la Veneția, să se desființeze și să se termine odată cu toxicitatea aceasta numită Secția Specială, că de la domnul ministru al justiției Ion, autorul amendamentului care dă superimunitate exact unor astfel de magistrați precum Florea, nu mai am nicio așteptare... Chiar dacă va continua să facă turul televiziunilor cu declarații atent memorate... Exact cum a făcut și până acum, fiind într-o permanentă campanie de imagine personală!”.

×