x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Conturile MISA put mai tare ca urina

Conturile MISA put mai tare ca urina

de Toma Roman Jr    |    07 Mai 2009   •   00:00
Conturile MISA put mai tare ca urina
Sursa foto: Dragoş Savu/Jurnalul Naţional

În timp ce Grig Bivolaru stă în chip de moaştele perfuzate ale lui Tata Moşu, sfânt în viaţă, în, hăt, îndepărtata Suedie, multinaţionala care se cheamă MISA a schimbat publicul-ţintă. După cum am văzut în ultima vreme, în România s-a făcut ciocul mic, dar în restul Europei MISA galopează glorios.



În Danemarca, fiul spiritual al lui Grig, actorul porno Mihai Stoian, care de vreo doi ani a devenit un fel de prinţ moştenitor în urma scandalurilor cu alţi semiguru exmatriculaţi de marea gâlmă Bivolaru, gen Claudiu Trandafir sau Nicolae Catrina, se dezvoltă voios găsind fraieri localnici. Între Bivolaru şi Elena Udrea are loc un fel Competiţie. Şi Grig face turism "balneo".

HERCULANE
Până acum, de fiecare dată când făceau o spirală, un gogâlţ public cu urină sau haleau un mic cosmic din soia în grup, bivolarienii dădeau sfară-n ţară că fac mare adunare. Oraşele patriei erau inundate de afişe, iar site-urile de pe internet controlate de ei făceau vorbire despre "marele eveniment". Chiar zilele astea, adică între 30 aprilie şi 10 mai, se desfăşoară la Herculane o mare tabără de yoga, organizată de MISA.

Despre chestia asta, pe "yogaesoteric", site-ul oficial al MISA, nu a suflat o vorbă. până în seara zilei de 4 mai . În schimb, treaba e mediatizată pe site-ul Natha, branşa daneză a MISA , şi rătăciţii români de sub influenţa moşului iluzionist aflători în străinătate au fost informaţi şi mobilizaţi să sosească acolo, contra unor costuri mari, bineînţeles.

Participanţilor li se cer, pe lângă lovele, analize privitoare la sifilis şi SIDA. De aici putem deduce că o să fie o mare distracţie, la care participanţii pot să capete, în preţ, o frumuseţe de sculament cosmic, în concordanţă cu energiile benefice ale universului. Despre preţ nu am aflat mare lucru, dar se pare că se negociază de la fraier la fraier, media fiind undeva în jur de 400-500 de euro per căpăţână.

ALTĂ STRATEGIE DE MARKETING
O lungă perioadă, MISA a jucat alba-neagra cu cetăţeni români.aflaţi în ţară. După ce bălosul Bivolaru şi-a mutat dâra urduroasă de melc mutant în nordul Europei, a văzut că pe lumea asta nu există doar tembeli românofoni, pregătiţi sufleteşte să fie făcuţi la portofel.

Numai în Danemarca, de exemplu, Natha ţine cursuri în nu mai puţin de 10 mari oraşe. În timp ce în România nucleul dur de fideli ai MISA se rezumă la propagat aberaţii despre comploturi masonice mondiale şi mai ştiu eu ce şerpilieni şi reptilieni care vor să ne reguleze direcţia, în Vest se dezvoltă vertiginos, pe strategia uzitată acum ceva ani la noi, cu tantra aducătoare de orgasme planetare, pişat aducător de viaţă şi divinităţi furnizate din prohabul marelui guru.

Suedezii i-au acordat azil politic unui cercetat penal pentru varii delicte şi până la urmă ei trebuie să se spele pe freză cu el. I-au creeat unui individ cercetat pentru delicte absolut scârboase, de drept comun, o aură de misterios persecutat şi acum ar trebui să suporte consecinţele implantării unei secte periculoase pe teritoriul întregii Europe. Ni se pare suspect că autorităţile române, cu toate că au început cercetarea lui Bivolaru şi în alte dosare decât cel privind relaţiile sexuale cu minore, nu au cerut iar extrădarea comerciantului de fire de păr din chelia lui Buddha.

O CIFRĂ DUBIOASĂ

Pe Cecilia Tiz şi pe Dan Marinescu i-am cunoscut întâmplător. Amândoi au avut experienţe triste cu MISA şi, din cauza asta trag de sfoara clopotelor aflate pe internet să atragă atenţia asupra pericolelor pe care le presupune căderea sub influenţa marelui om cu faţă de peşte împuţit pe taraba unui negustor de provincie.

De la ei, cu care am băut o apă plată fără pipi, am aflat, de exemplu, că relaţiile MISA cu Seppo Isotalo, un suedez raportor al OSCE care ţinea, din naivitate, partea marilor oculţi din jurul lui Grig, s-au stricat. Cică septuagenarul ar fi mirosit că e ceva putred în Bivolarulanda şi în contrapartidă inocenţii din MISA i-au sărit la gâlcă, acuzându-l că ar fi hărţuit oarece contorsioniste care se cred femei "shahti".

Dacă e aşa, îl rugăm pe domnul Seppo să ia legătura cu noi şi să ne povestească experienţa sa profund iniţiatică avută cu MISA. Nu de alta, dar bivolarienii l-au folosit, l-au plimbat ca pe nişte prapuri pe la diverse conferinţe şi adunături, ca apoi să-l abandoneze şi să tragă apa după el.

Tot de la cei doi luptători anti-misa, care au fost categorisiţi de ciracii nesfârşitului muflon iniţiatic ba drept ofiţeri SRI, ba drept masoni ori  criptopeştilieni, am mai căpătat ceva foarte interesant, o informaţie publică pe care nu o băgasem în seamă.

Ei mi-au dat un link către site-ul Ministerului de Finanţe, unde este postată activitatea financiară a MISA pe anul 2007. De acolo rezultă că ditamai organizaţia a avut încasări totale de numai 120.603 lei noi. Peste tot, inclusiv pe "yogaesoteric", băutorii de pipi se laudă că au între 35.000 şi 40.000 de adepţi. Dacă ar fi să punem per căpăţână o cotizaţie modică, de numai 4 lei noi, suma de mai sus ar fi adunată doar într-o lună. De aici putem să spunem următoarele: ori bivolarienii se dau mari în ceea ce priveşte numărul membrilor şi mint plini de avânt, ori e ceva urât mirositor în conturile asociaţiei. În cazul ăsta, autorităţile statului care se ocupă de felurite evaziuni fiscale ar trebui să acţioneze.

"Un suedez, raportor al OSCE care ţinea, din naivitate, partea marilor oculţi din jurul lui Grig, ar fi mirosit că e ceva putred în Bivolarulanda şi în contrapartidă inocenţii din MISA i-au sărit la gâlcă..."

"Ori bivolarienii se dau mari în ceea ce priveşte numărul membrilor şi mint plini de avânt, ori e ceva urât mirositor în conturile asociaţiei. în cazul ăsta, autorităţile statului care se ocupă de felurite evaziuni fiscale ar trebui să acţioneze"

×
Subiecte în articol: special MISA