x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cum au slabit vedetele?!

Cum au slabit vedetele?!

de Catalina Iancu    |    Roxana Ioana Ancuta    |    04 Oct 2004   •   00:00

CELEBRII SI SUBTIRI
Motivate de faptul ca imaginea lor conteaza mai mult decat orice, multe dintre vedete ajung sa adopte diverse regimuri alimentare menite sa le sculpteze siluetele. Aceste diete devin in cele din urma un nou mod de viata. Din momentul in care si-a propus sa slabeasca, viata realizatoarei tv Teo Trandafir s-a schimbat total.
CELEBRII SI SUBTIRI
Motivate de faptul ca imaginea lor conteaza mai mult decat orice, multe dintre vedete ajung sa adopte diverse regimuri alimentare menite sa le sculpteze siluetele. Aceste diete devin in cele din urma un nou mod de viata. Din momentul in care si-a propus sa slabeasca, viata realizatoarei tv Teo Trandafir s-a schimbat total.

Vedeta care aduce audiente "grase" in Pro TV a reusit sa scape de aproximativ 40 de kilograme. La inceput nu si-a facut un scop din a da jos ce avea in plus. Totul a tinut de anumite porniri interioare, ambitii sau chiar provocari, asa cum spunea ea la un moment dat. I-a fost foarte greu, dar, odata prinsa in acest program dur de slabire, nu a mai putut da inapoi.

Teo a eliminat din alimentatia sa grasimile si dulciurile, dar isi permite sa manance de fiecare data cand i se face foame. Chiar si seara. Alimentatia ei include fructele, cu exceptia bananelor si a strugurilor, legumele (fara cartofi, mazare si fasole) si carnea de pui, fiarta. Gateste ciorbe din zarzavaturi si legume, la care foloseste mereu ulei de masline in cantitati destul de mici. Recunoaste ca nu bea niciodata sucuri, nici chiar fara zahar. Pe langa toate acestea, mai face si foarte mult sport: acasa si la sala.


FARA GRASIMI. Narcisa Suciu si-a reglat metabolismul adoptand alimentatia vegetariana. Insa din momentul in care orizonturile personale au capatat alte dimensiuni, Narcisa a marsat si mai mult pe acest aspect, reusind si ea sa slabeasca cel putin zece kilograme. Merge aproape zilnic la sala, insa recunoaste ca nu sportul este "responsabil" pentru faptul ca a slabit, ci aparitia in viata ei a actualului iubit.


Catinca Roman
isi pastreaza silueta practicand fitenss-ul, mergand la masaj si taind de pe lista toate dulciurile. In rest, cafea, ceaiuri, paine prajita, orez fiert, supe de legume, salate de legume si de fructe, carne fripta (de pui si de peste), suc de portocale. Avand in vedere faptul ca toate acestea au ajutat-o sa slabeasca aproape 20 de kilograme in patru luni, se poate spune ca sacrificul nu e deloc mare.


Prima personalitate care s-a pus pe slabit si a si reusit sa se mentina la greutatea pe care si-a dorit-o a fost Ion Cristoiu. De fiecare data, cand a calatorit prin tari straine, reputatul jurnalist a venit cu bagajele pline de carti si reviste. Intr-una dintre acestea a gasit o metoda de slabit "stiintifica". Adica fara sa se infometeze. "Cine ar fi crezut ca amarata de aluna contine aproape 700 de calorii?", se intreba pe-atunci cunoscutul gazetar. Cu pixul intr-o mana si calculatorul in cealalta, Ion Cristoiu a tot socotit la calorii, a pus pe lista cele mai "sarace" alimente si a trecut la regim. In scurta vreme, castravetii murati combinati cu iaurt l-au facut sa slabeasca vazand cu ochii. Asa se face ca porecla "Ardei umplut" pe care i-o atribuise Vadim Tudor s-a transformat in "Ardei iute".


Ovidiu Cuncea e un gurmand declarat. Superspecialist in ciorbe si supe, asistentul lui Dan Negru ne-a marturisit ca el este cel care gateste in familie. Nu e de mirare ca intr-o anumita perioada a ajuns sa puna pe el mai multe kilograme decat de obicei. Acum cativa ani, pentru ca manca seara, tarziu, incepuse sa cam faca burtica, asa ca s-a pus pe slabit. Nu mai mananca dupa ora 19:00 decat seminte, fructe sau… un sprit. Aceasta este cura lui de slabire. In acest fel a ajuns la greutatea sa normala - 80 de kilograme la o inaltime de 1,79 metri.


Si Benone Sinulescu a tinut o dieta. Nea Benny s-a specializat pe mancaruri de post: ghiveci, ciorba de loboda sau stevie, dovlecei, fasole verde, mazare, salate, urzici, spanac, in general tot ce e verde si natural. Toamna, e placerea lui sa puna muraturi, sa faca zacusca, vinete pentru musaca si sos de rosii. In urma cu vreo cinci ani, nea Benny a slabit 12 kilograme in trei luni, dar le-a pus inapoi la fel de repede. Mai intai a urmat un regim cu Herbalife, dar a fost un esec total. Lua pastile si un sirop cu gust ciudat, dar n-au avut nici un efect. Apoi a urmat o cura cu ciorba de varza. Si din nou s-a chinuit in zadar. Pana la urma a slabit… de la sine. Iar acum nu mai mananca seara decat inainte de ora 18:00.

"Sunt ciorbar de mic, asa m-a invatat mama. Ma dau in vant dupa ciorba de ciocanele. Nu ratez niciodata ostropelul de pui facut cu mult usturoi" - Ovidiu Cuncea, actor

 

A SLABIT PATRU KILOGRAME INTR-O SAPTAMANA

Actrita Eugenia Serban urmeaza mai multe diete, reusind sa scape doar intr-o saptamana de patru kilograme. "In ultima vreme m-am cam ingrasat si, prin urmare, am inceput sa tin regim. Este un regim monoaliment, care aduce rezultate intr-un timp foarte scurt. Intai de toate trebuie sa spun ca sunt excluse dulciurile, sarea, condimentele si bauturile alcoolice. Eu beau numai cafea, ceai si apa plata". Dar iata reteta pe care Eugenia a urmat-o de mai multe ori, cu succes. In prima zi: legume fierte (morcovi, telina, ardei gras). A doua zi: cartofi fierti. A treia zi: branza de vaci. A patra zi: mere. A cincea zi: orez fiert. A sasea zi: carne fiarta de pui. "Stiu aceasta reteta din copilarie si este foarte eficienta. Dieta respectiva poate fi urmata o saptamana, dupa care, pauza si din nou reluata. Toate aceste alimente pe care le-am amintit se mananca intre opt dimineata si opt seara, fara limita de cantitate".

ROMANII SI DIETELE - SUMAR (Editie de colectie - 4 octombrie 2004)

90-60-90
IDEALUL DE FRUMUSETE
Daca mama natura te-a dotat cu un bust remarcabil si corp longilin, poti spera la succes. Traim intr-o societate care idolatrizeaza talia de viespe. Dorinta de a slabi a oamenilor, in special a femeilor care isi doresc picioare gen Ally McBeal sau solduri marca Jennifer Lopez, este puternica. Sexul frumos va lupta intotdeauna cu armele dietelor contra exclamatiilor admirative ale barbatilor la adresa fotomodelelor, de genul: "Alea femei!"


Nici o dieta nu e perfecta

SFATUL NUTRITIONISTULUI
Profesorul doctor Constantin Dumitrache, directorul Institutului de Endocrinologie "C.I. Parhon", spune ca "nici o dieta pentru slabit nu e perfecta".


Cure pe sexe si varste
ANOTIMPURILE
Obsesia siluetei nu da pace nici vara, nici iarna, nici la 20, nici la 30 si cu atat mai putin dupa 40 de ani. Este o obsesie comuna ambelor sexe.


Prietenii siluetei
ALIMENTE CARE SLABESC
Din regimul pentru slabit nu trebuie sa lipseasca fructele si legumele care "topesc" grasimile. Citricele, merele, fructele de padure, varza, rosiile, morcovii, ceapa va vor ajuta cu siguranta.


Cea mai lunga dieta din istorie
ALIMENTATIA RATIONALA
Un popor a fost obligat sa se hraneasca in timpul regimului comunist dupa o singura reteta: "Economisiti, economisiti, economisiti".


Secrete cu efect instant
TIPARELE
Sedentarism, Supraalimentare, Stres. Trei barosani "S" care in ultima vreme ataca din ce in ce mai puternic, un alt S care se vrea tot mai subtire: Silueta. Rezultatul: ne ingrasam.
 

Rabda pentru glorie si bani
CHINURILE SPORTIVILOR
Pentru un randament cat mai ridicat in timpul competitiilor, sportivii sunt obligati sa tina diete care nu le permit sa creasca in greutate. Este cazul gimnastelor sau al fotbalistilor. Sunt cazuri, boxul sau canotajul, in care sportivii se lupta cu kilogramele pentru a se incadra intr-o anumita greutate care sa le permita participarea in concurs.

 
Zbor de lebada
SACRIFICII PENTRU GRATIE
Se cantaresc des si fiecare jumatate de kilogram ii alarmeaza. Regimul alimentar al balerinilor contine vitamine, lactate si vegetale
 

Sa imbatranim frumos, fara excese
CINA DA-O DUSMANILOR
Centenarii inving viata printr-un har. Au niste arme pe care le mostenesc genetic. Dar acesta nu e tot secretul longevitatii lor.
 
Ace pentru trup de viespe
METODE NECONVENTIONALE
Va doriti sa mai dati jos cateva kilograme, dar ati obosit de atatea regimuri… Incercati cura de slabire prin acupunctura!
 
Sculptura in trup
METODE DRASTICE
Mariah Carey a profitat din plin de liposuctie. Cu cativa ani in urma si-a uimit fanii cu trupul ei modificat in partile esentiale: solduri, abdomen si sani. Si Jennifer Lopez are solduri cu un nou contur realizat chirurgical. S-a mai spus ca si fundul lui Jennifer ar fi fost ajustat prin aceeasi metoda. Cat despre batrana doamna Elisabeth Taylor nu se mai pune intrebarea de unde s-a scos tesut adipos, ci de cate ori.
 
Retete grase pentru slabi
REVERSUL MEDALIEI
Nici oamenii slabi nu sunt fericiti. Lor le este mai greu sa se ingrase, pe cand oamenii grasi pot slabi mai usor. Curele de ingrasare trebuie urmate cu mare grija!
 
Inamicii casnici
OPRITI TELEVIZORUL
Uitatul la televizor are o legatura stransa cu aparitia obezitatii. Asa sustin medicii neozeelandezi, iar colegii lor din toata lumea le dau dreptate.


Revolutionarii
ISTORIA FITNESS-ULUI
Ceea ce a inceput ca visul unui singur om de a-si imbunatati conditia fizica s-a transformat intr-o imensa revolutie. Aceea a fitness-ului.
 
Sexul bate caloria
IUBIREA SI CANTARUL
Oricand te poti opri dintr-o cura drastica de slabit, mai ales daca exista o alternativa. Nu ai nevoie decat de un partener cu un apetit sexual de nestavilit.

×
Subiecte în articol: special intr-o kilograme slabit