x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Dicţionar universal ilustrat al limbii române

Dicţionar universal ilustrat al limbii române

19 Noi 2010   •   13:41
Dicţionar universal ilustrat al limbii române

138345-dui01.jpg

Dicţionar englez-român

Luni, 21 februarie, Jurnalul Naţional îţi aduce primul volum  din "Dicţionarul englez-român ilustrat".

Dicţionarul englez-român, structurat în două volume, cuprinde peste 30.000 de cuvinte şi de expresii uzuale, adresându-se, atât înce­pătorilor, cât şi celor care cunosc destul de bine limba engleză, dar vor să şi-o perfecţioneze.

Mii de cuvinte uzuale şi sute de fotografii care ilustrează sensurile celor mai importante cuvinte. În cele două volume veţi găsi cuvinte-titlu, cât şi sensuri ale acestora şi expresii aferente care să aco­pere sfera conversaţiilor de zi cu zi, precum şi diverse domenii de preocupare, cum ar fi medicina, comerţul, economia, poli­tica, sportul etc.

Această lucrare cuprinde noţiuni practice de folosire gramaticală, care să-l ajute pe cititor la o cât mai bună înţelegere a cuvântului necunoscut. În acest sens, dicţionarul a fost prevazut, în primul volum, cu un număr de tabele gramaticale care conţin re­guli generale şi uzuale privind pluralul substantivelor regulate şi neregu­late, gradele de comparaţie ale adjectivelor şi adverbelor, persoana a III-a singular a verbelor la prezent, trecutul verbelor regulate şi neregulate etc.

Dicţionar universal ilustrat al limbii române

Zi de zi... Avem nevoie de "el". Face parte din noi. Din existenţa noastră. Este puternic şi important. Îl folosim la fiecare pas şi... în fiecare gând. Când scriem sau vorbim. În romane sau poezii, în sentimente sau idei, în explicaţii sau denumiri, în teorii şi analize. Şi în câte altele! Toate acestea au cel puţin un lucru în comun: cuvântul! O noţiune abstractă, fără de care noi ne-am exprima... prin gesturi şi... semne.

Jurnalul Naţional îţi aduce un proiect de... CUVĂNT! Un dicţionar pentru tine şi pentru copilul tău! Pentru profesori, părinţi şi bunici... Pentru noi toţi. Un dicţionar-prieten! Mii de cu­vinte potrivite... mai noi sau mai vechi, mii de ilustraţii şi planşe co­lor, reunite într-un proiect care ne va ajuta a înţelege mai bine limba ro­mână...

12 volume, peste 4.000 de pa­gini, circa 4.000 de planşe color, detalii ale obiectului ilustrat cu le­gende în trei limbi – română, en­gle­ză şi franceză. Este un dicţionar pe care nu-l vei răsfoi, ci vei fi curios să-l descoperi pagină cu pagină. Vor fi aproximativ 80.000 de cuvinte, ordonate alfabetic – colecţia cu­prin­de un inventar lexical de o mare di­ver­sitate: cuvinte curente ale limbii române contemporane, nu­me­roa­­se cuvinte vechi, aşa-numitele ar­haisme culturale, regionalisme (ates­tate în scrieri literare şi populare), concepte teolo­gice, nume de curente culturale, politice. Majoritatea defi­ni­ţi­ilor sunt urmate de scurte citate ilustrative ex­tra­se din opere culte ori popula­re. Dic­ţi­o­na­rul universal ilustrat al limbii ro­mâ­ne continuă tradiţia lexi­co­grafică românească a descrierii semantice susţinute cu citate din li­te­ratura cultă şi populară, după mo­de­lul promovat de Lazăr Şăi­nea­­nu la sfârşitul secolului al XIX-lea şi în pri­ma jumătate a secolului al XX-lea.

Aţi pierdut unul dintre volumele DEX Ilustrat? Le puteţi comanda aici

 

×