x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reprezentantii MISA trec la amenintari

Reprezentantii MISA trec la amenintari

04 Mai 2004   •   00:00

Aproximativ 70 de membri ai Miscarii Spirituale de Integrare in Absolut (MISA) au organizat ieri un mars de protest pe traseul Palatul Parlamentului - Piata Universitatii - Piata Revolutiei si au inmanat memorii reprezentantilor Parlamentului.

CATALIN PRUTEANU

Manifestantii s-au impartit in doua grupuri. Primul dintre acestea, format din circa 40 de persoane, in marea majoritate cetateni straini reprezentanti ai unor scoli de yoga din lume, dar si ai catorva organizatii nonguvernamentale pentru apararea drepturilor omului, a mers la sediul Delegatiei Comisiei Europene in Romania, sperand ca vor fi primiti de seful acesteia, Johathan Scheele. Au participat si membri ai Asociatiei Victimelor Mineriadelor, care si-au declarat solidaritatea cu MISA.

Al doilea grup a pichetat cladirea Senatului. Inarmati cu un microfon si o instalatie de sonorizare, adeptii MISA din fata Senatului au scandat pentru sustinerea practicilor yoga, dar au strigat si lozinci antiguvernamentale: „Atentie, guvernanti! Stati pe un butoi de pulbere. Nu va jucati cu focul!". Vorbitorii au acuzat si presa ca a prezentat eronat faptele despre MISA si despre practicile yoga. „Eu n-am vazut sex in grup. Grig Bivolaru se ocupa cu scrierea cartilor." „Iubirea este yoga. Nu-mi doresc discoteca, vreau iubire", a afirmat un tanar din Republica Moldova. Mitingul s-a sfarsit la ora 14, cand in fata Senatului ramasesera mai putin de 20 de persoane, dupa ce protestatarii au tinut un moment de reculegere pentru „eroii si martirii neamului".

×
Subiecte în articol: eveniment