x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Andy Murray şi Serena Williams, parteneri la Wimbledon

Andy Murray şi Serena Williams, parteneri la Wimbledon

de Theodora Şutiu    |    04 Iul 2019   •   08:23
Andy Murray şi Serena Williams, parteneri la Wimbledon

Andy Murray şi Serena Williams au decis să joace împreună în proba de dublu mixt de la Wimbledon. Cei două legende ale tenisului au împreună nouă titluri, la simplu a acest turneu.  Jucătorul britanic revine pe iarba londoneză după o accidentare şi o operaţie la şold care l-a ţinut departe de teren mai multe luni.

Presa britanică scrie că Andy Murray se gândea să renunţe la participarea la dublu mixt după ce mai multe jucătoare de top, printre care şi numărul 1 mondial, Ashleigh Barty, l-au refuzat. Serena Williams este însă cea care l-a făcut să se răzgândească, după ce i-a trimis un mesaj în care îi propunea această colaborare în premieră.

Cuvinte de laudă

Murray este foarte încântat de faptul că va juca cu Serena şi are numai cuvinte de laudă la adresa ei: „Este evident o jucătoare strălucită, are un dublu record și este foarte bună pe iarbă. E clar că este cea mai bună jucătoare din toate timpurile” a spus scoțianul și a adăugat râzând: „Este un partener solid”. Revenită după o accidentare la genunchi, americanca a precizat însă că turneul individual rămâne prioritatea sa.

Andy Murray a mai jucat dublu mixt la Wimbledon, în 2006, când a avut-o ca parteneră pe Kirsten Flipkens din Belgia și a fost eliminat în turul 2. 

Serena Williams a câștigat o dată turneul de la Wimbledon la dublu mixt, în urmă cu 11 ani, când a făcut pereche cu belarusul Max Mirnyi.

 

×