x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Olandezii au creat primul "super-autobuz" electric. Bolidul atinge 250 de km/h! (VIDEO)

Olandezii au creat primul "super-autobuz" electric. Bolidul atinge 250 de km/h! (VIDEO)

04 Oct 2011   •   12:36
Olandezii au creat primul "super-autobuz" electric. Bolidul atinge 250 de km/h! (VIDEO)

Olanda vrea sa dea o alta dimensiune transportului public. Conceput de Wubbo Ockels, primul astronaut olandez, "super-autobuzul" electric poate transporta 23 de pasageri si atinge o viteza maxima de 250km/h, scrie Daily Mail. Un astfel de model, care costa 13 milioane de euro, a ajuns in Emiratele Unite Arabe si va fi folosit de un seic.

Super-autobuzul, construit din materiale usoare cum ar fi aluminiu, fibra de carbon, fibra de sticla sau policarbonat, are 15 metri in lungime, 2,5 metri in latime si 1,65 metri in inaltime.

Comfortul oferit de conceptul olandez este echivalent cu cel al unei limuzine luxoase si, pe fiecare parte, este prevazut cu cate 8 portiere astfel incat coborarea sa fie cat mai rapida.

Super-autobuzul a fost dezvoltat prin sustinerea financiara a guvernului olandez, a companiei americane "Dow" si a conglomeratului saudic "Sabic".

Proaspatul posesor al vehiculului planuieste sa calatoreasca pe sosele normale, la viteze normale in timp ce "pescuieste" pasageri in drum spre Abu Dhabi sau Dubai.

×