x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Raliul Argeşului a fost anulat deoarece asfaltarea traseului nu a fost terminată la timp!.

Raliul Argeşului a fost anulat deoarece asfaltarea traseului nu a fost terminată la timp!.

15 Iun 2011   •   11:45
Raliul Argeşului a fost anulat deoarece asfaltarea traseului nu a fost terminată la timp!.

Raliul Argesului, a patra etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2011, programata sa se desfasoare in 17 si 18 iunie, a fost anulat din cauza faptului ca traseul nu a putut fi asfaltat la timp, se arata intr-un comunicat al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS).

FRAS sustine ca situatia traseului in zona Transfagarasanului nu asigura desfasurarea competitiei in deplina siguranta, astfel ca raliul a fost anulat.

"Biroul Federal al FRAS a decis sa anuleze Raliul Argesului, a patra etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2011. FRAS apreciaza eforturile depuse de catre organizator pentru asfaltarea traseului si organizarea etapei in conditii maxime de siguranta pentru sportivi si pentru public, insa termenul limita pana la care lucrarile trebuiau finalizate a expirat. In urma vizionarii probelor speciale de pe Transfagarasan de catre dl Stefan Vasile, vicepresedintele FRAS, si dl Silviu Moraru, presedintele Comisiei de Raliuri, s-a constatat ca nu se respecta graficul lucrarii de asfaltare angajat de organizator in fata Biroului Federal si a Comisiei de Raliuri, iar deficientele constatate anterior nu au fost remediate in timp util", se ararta in comunicatul federatiei.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Flavius Panturescu, directorul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Arges, co-organizator al competitiei in ceea ce priveste partea tehnica, spune ca raliul a fost anulat din cauza organizatorului principal, clubul Hatters Motorsport.

"Raliul a fost anulat din cauza lipsei de implicare a organizatorului principal, clubul Hatters Motorsport condus de Norris Mageanu. Discutiile cu cei de la compania de drumuri pentru asfaltarea protiunii au avut loc destul de tarziu, iar cei de la drumuri nu s-au mai incadrat in termenul limita dat de federatie. Este vorba de asfaltarea pe doua probe speciale, unde nu s-au pus decat plombe si nu se poate concura in siguranta, a declarat Panturescu.

Intr-un comunicat postat, marti, pe site-ul oficial al Raliului Argesului, Norris Mageanu asigura ca lucrarie vor fi termiante la timp si competitia se va putea desfasura la data stabilita, raspunzand, astfel, unui ultimatum dat de FRAS prinvind incheierea asfaltarii traseului pana marti, la ora 19.00: "Vreau sa clarific situatia traseului de concurs din zona Transfagarasanului. Decopertarile din zona probelor PS 3 si PS 5(cele care au atras atentia reprezentantilor federatiei) sunt facute in zilele de joi si vineri de catre echipele de asfaltatori si reprezinta lucrari care se finalizeaza in cateva ore. Nu este sub nicio forma de luat in calcul anularea Raliului Argesului, in cel mai rau caz se va scurta proba PS 4 cu un numar de aproximativ 10 km. Trebuie sa se tina cont ca s-a intervenit pe o suprafata de peste 60 de km liniari, pe un drum care nu a necesitat numai asfaltare, ci si decolmatarea santurilor, reparatii ale podurilor si zidurilor de protectie si multe alte lucrari".

Urmatoarea etapa a Campionatului National de raliuri va avea loc in 8 si 9 iulie, la Sibiu.

×
Subiecte în articol: raliuri auto&moto raliul argesului