x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bayern - PSG. Bundesliga și Ligue 1 trag de trofeul UCL

Bayern - PSG. Bundesliga și Ligue 1 trag de trofeul UCL

de Adi Munteanu    |    21 Aug 2020   •   08:31
Bayern - PSG. Bundesliga și Ligue 1 trag de trofeul UCL

Marea finală a UEFA Champions League dintre Bayern München și Paris Saint Germain, care va avea loc duminică, oferă primul duel franco-german într-un ultim act al unei cupe europene.

Favoriți sunt nemții de la Bayern, mai ales după „măcelul” administrat Barcelonei, scor 8-2, și după eliminarea celeilalte echipe din Franța, Lyon, în semifinale, scor 3-0. De cealaltă parte, PSG se bazează mult pe revenirea la forma de acum câteva luni a armatei de vedete, în frunte cu Neymar, Mbappe și Di Maria. Parizienii sunt pentru prima oară în finala Champions League, iar câștigarea trofeului este principalul obiectiv al patronilor șeici încă de la cumpărarea clubului. În cazul unei victorii, Neymar & co. vor avea prime uriașe. „Singura lor grijă va fi numărarea zerourilor, care vor fi multe!”, a declarat un oficial al clubului.

În ceea ce privește pe cei de la Bayern, aceștia pornesc ca principali favoriți la câștigarea celui de-al șaselea trofeu UCL din istoria clubului. De asemenea se așteaptă ca finala să fie, în sfârșit, „meciul lui Lewandowski”, vârful bavarezilor jucând relativ modest atât cu Barcelona, cât și cu Lyon, deși a marcat de fiecare dată câte un gol. „Lewa” a înscris în acest sezon 15 goluri și este la doar două reușite de recordul lui Ronaldo, care a marcat 17 goluri în sezonul 2013-2014 al UCL.

×
Subiecte în articol: Bayern - PSG