x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Borussia - Schalke 04 se va juca în surdină

Borussia - Schalke 04 se va juca în surdină

de Adi Munteanu    |    15 Mai 2020   •   10:15
Borussia - Schalke 04 se va juca în surdină

Dincolo de rivalitatea echipelor există rivalitatea suporterilor, care de zeci de ani creează o atmosferă unică în Germania, indiferent de poziția echipelor în clasament. Sloganul „minerilor” este „putem retrograda, dar dacă învingem Borussia noi suntem fericiți și mulțumiți. E singurul meci care ne interesează”. Chiar în ediția de anul trecut, Borussia a pierdut campionatul în dauna lui Bayern Munchen, după ce a pierdut acasă cu 2-4 contra lui Schalke, echipă care nu avea niciun fel de miză în competiție. Însă bucuria că a învins rivala și, mai mult, că a încurcat-o în câștigarea titlului în Bundesliga a fost neprețuiță. Acum, însă, fără spectatori în tribune înjumătățește spectacolul acestui derby, astfel că fanii au avut mai multe propuneri ca să existe totuși show și în tribune.


Propunerea numărul 1:
manechine cu portavoce
Una din ele a fost popularea celor două peluze cu manechine dotate cu portavoce, fiecare „comandat” din afara arenei, pe principiul fiecare suporter cu manechinul lui.


Propunerea numărul 2:
boxe în tribune
O altă idee năstrușnică a fost aceea ca în cele două peluze să fie coregrafii proprii și sunetul de fond să fie asigurat de două stații de amplificare puternice comandate tot din exterior.


Propunerea numărul 3:
galerie cu telefoane
O a treia idee a fost ca fanii să-și pună telefoanele pe scaunele din cele două peluze și, tot așa, prin difuzoarele telefoanelor să se asigure un zgomot de fond.

Răspunsul federației:
„Nein 1, Nein 2, Nein 3”


Reprezentanții Bundesligii au refuzat categoric toate aceste variante pentru că asemenea organizare implică activitatea foarte multor persoane, greu de verificat epidemiologic, și s-ar pune în pericol sportivii.

În ceea ce privește miza sportivă, ambele echipe au mare nevoie de cele trei puncte. Borussia este în lupta pentru titlu, la patru puncte în spatele lui Bayern, pe când Schalke nu mai poate prinde Champions League, dar își poate consolida poziția 6 în clasament, care o duce în grupele Europa League.
 
Eu mă bucur că meciul ăsta se joacă fără spectatori. În primul rând că nu mai vin suporterii lui Schalke, care numai necazuri fac prin oraș. Sparg vitrine, provoacă bătăi pe stradă, lasă dezastru în urmă.
Marcel Răducanu, fost jucător la Borussia Dortmund

 

 

×