x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Constantin Popovici și Cătălin Preda au făcut spectacol la concursul de sărituri în apă de la Oslo

Constantin Popovici și Cătălin Preda au făcut spectacol la concursul de sărituri în apă de la Oslo

17 Aug 2021   •   09:40
Constantin Popovici și Cătălin Preda au făcut spectacol la concursul de sărituri în apă de la Oslo
Sursa foto: Agerpres

Săritorii Constantin Popovici și Cătălin Preda s-au clasat pe primele două locuri la concursului de sărituri în apă de la mare înălțime, Red Bull Cliff Diving de la Oslo, din weekend.

Clădirea Operei din Oslo și-a făcut debutul ca locație pentru evenimente sportive, odată cu organizarea primei ediții a concursului de sărituri în apă de la mare înălțime, Red Bull Cliff Diving, în cadrul căruia sportivii au sărit de pe platforma aflată la 27m înălțime.

În capitala Norvegiei, evenimentul Red Bull Cliff Diving de pe Opera din Oslo a fost unul românesc. Asta pentru că sportivul Constantin Popovici s-a clasat pe locul întâi, iar Cătălin Preda pe locul al doilea. A fost pentru prima dată când Oslo a găzduit un eveniment sportiv în celebra sa locație.

Cu un început greoi în prima rundă de vineri, Cătălin Preda și-a revenit sâmbătă după-amiază cu precizia și finețea care l-au propulsat pe prima poziție la prima oprire Red Bull Cliff Diving din acest sezon, în iunie, în Saint-Raphaël. ”Vineri, vremea m-a surprins, însă sunt fericit că sâmbătă mi-am revenit,” a explicat Preda pe scurt evoluția sa în Oslo, ”E cu siguranță un boost de încredere!”

Constantin Popovici a fost, de asemenea, într-o formă excepțională, iar ultima lui săritură a decis clasamentul competiției. ”A fost un concurs între Cătălin, Gary și cu mine și mă bucur că am câștigat. Mai mult de atât, sunt impresionat de public și de cum a arătat totul de la înălțime. E locul meu preferat de până acum.”

Gary Hunt, legenda cliff diving-ului, care reprezintă Franța din acest an, a fost uimit de platforma cu o lungime de 30m, cea mai lungă din istoria cliff diving-ului, care se întinde de pe acoperișul Operei din Oslo. ”Aceasta nu e o platformă, este o pistă. E impresionantă și-o poți vedea de foarte departe,” a spus Gary, care a ocupat locul al treilea la Oslo Exhibition.

”Locația a fost grozavă. Nu m-am așteptat să fie atât de multă lume. Sper că vom reveni aici!”

Acesta a fost primul eveniment sportiv de la Opera din Oslo și chiar dacă nu s-au acordat puncte în clasament, din cauza restricțiilor de călătorie, care au transformat etapa într-una demonstrativă, evenimentul a fost la fel de palpitant, iar norvegienii care au venit să se bucure de el au avut ocazia să îi cunoscă pe cei mai talentați sportivi ai acestei discipline.
Următoarea etapă din acest sezon va avea loc la Mostar, în Bosnia și Herțegovina, unde 12 săritori și 12 săritoare vor relansa competiția, odată cu reîntoarcerea Seriei Mondiale pe celebrul pod Stari Most, pentru al șaselea sezon la rând, pe 28 august.

Rezultate - Red Bull Cliff Diving Exhibition Oslo

Constantin Popovici România – 406.00 puncte
Cătălin Preda România – 403.70
Gary Hunt Franța – 376.55
Carlos Gimeno Spania – 339.20
Michal Navratil Cehia – 297.05
Matthias Appenzeller Elveția – 296.50
Alain Kohl Luxemburg – 266.60
Manuel Halbisch Germania – 247.45
Jean-David Duval Elveția – 203.90

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sarituri in apa