x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Davis: Zimbabwe conduce România cu 1-0

Cupa Davis: Zimbabwe conduce România cu 1-0

05 Apr 2019   •   17:41
Cupa Davis: Zimbabwe conduce România cu 1-0

Echipa de tenis a României este condusă cu 1-0 în întâlnirea de Cupa Davis cu Zimbabwe, din primul tur din Grupa a II-a a zonei Europa-Africa, după ce, vineri, Benjamin Lock (546 ATP) l-a învins pe Marius Copil (80 ATP) cu scorul de 6-4, 7-5.

Copil, cel mai bun tenisman român din ultimii ani, a făcut un meci slab şi a fost întrecut clar de Benjamin Lock, după o oră şi 51 de minute. Arădeanul a suferit în special la arma sa principală, serviciul.

În primul set, africanul a reuşit breakul la 2-2, iar apoi s-a desprins la 4-2 şi şi-a păstrat avantajul până la finalul setului, adjudecat cu 6-4.

În actul secund, Lock a reuşit un break şi mai rapid, detaşându-se la 3-1. Zimbabwianul şi-a păstrat avantajul unui break până la 5-4, dar Copil a reuşit să îşi recupereze serviciul şi să egaleze, 5-5, însă apoi Lock a făcut un nou break, încheind conturile cu 7-5 şi producând o mare surpriză.

Copil a avut 7 aşi şi a comis 4 duble greşeli, iar Benjamin Lock a avut 5 aşi şi o dublă greşeală. Zimbabwianul a fost mai bun la serviciu, 75%-63% la punctele cu primul, 68%-52% la al doilea.

Al doilea meci de simplu îi opune pe Dragoş Dima (327 ATP) şi Takanyi Garanganga (449 ATP).

Sâmbătă 6 aprilie, de la ora 12:00 este programat meciul de dublu, dintre perechile Horia Tecău (33 ATP la dublu)/Florin Mergea (441 ATP la dublu) şi Benjamin Lock (259 ATP la dublu)/Courtney Lock (680 ATP la dublu), urmat de ultimele două meciuri de simplu, Copil - Garanganga şi Dima - Benjamin Lock.

Din echipa României mai face parte juniorul Filip Jianu.

Meciurile se dispută după sistemul cel mai bun din trei seturi.

România şi Zimbabwe s-au înfruntat o singură dată în Cupa Davis, în 2000, la Harare, tricolorii câştigând cu 3-2, prin punctele aduse de Andrei Pavel (două) şi perechea Andrei Pavel/Gabriel Trifu.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: cupa davis zimbabwe romania