x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Deranj mare în Liga 3: Costul protocoalelor medicale va decima eșalonul al treilea

Deranj mare în Liga 3: Costul protocoalelor medicale va decima eșalonul al treilea

de Adi Munteanu    |    13 Aug 2020   •   14:40
Deranj mare în Liga 3: Costul protocoalelor medicale va decima eșalonul al treilea

În acest moment Liga 3 numără 90 de echipe înscrise pentru sezonul următor, împărțite în cinci serii de câte 18 formații, însă nu toate vor termina sezonul, multe dintre ele se vor retrage chiar înaintea pauzei de iarnă. Protocoalele medicale de protejare a jucătorilor și distanțarea socială contra COVID-19 ridică foarte mult costurile de organizare a meciurilor, iar echipele mici, cu finanțare de la primării sau consilii locale vor îndeplini cu greu criteriile.

La o scurtă privire a listei echipelor din Liga 3, este greu de crezut că formații precum Sporting Lieşti, Şomuz Fălticeni, Hușana Huși, CS Popești-Leordeni, Mostiştea Ulmu, Poseidon 2 Mai, Vediţa Coloneşti, Tractorul Cetate, CS Blejoi, Fortuna Becicherecu Mic, Naţional Sebiş, Gilortul sau Industria Galda de Jos vor avea fondurile necesare pentru asigurarea siguranței și protocoalelor. Pentru multe dintre acestea banii pentru efectuarea testelor depășesc fondul de salarii! Doar echipele cu bugete mai mari sau echipele de rezervă ale prim-divizionarelor pot asigura cerințele acestor protocoale.

Pentru CSA Steaua (clubul Armatei), FCSB II, CS U Craiova II, Voluntari II, Astra II sau Botoșani II nu vor fi probleme, însă ce facem cu celelalte? Privilegiată este Steaua, care dispune de un buget consistent. Mai mult, după ce se va inaugura Stadionul și vor juca pe el, vor exista televiziuni care vor dori să transmită meciurile „militarilor” chiar dacă sunt în Liga 3. Pe lângă asta, fanii echipei au anunțat că vor achiziționa abonamente și bilete chiar dacă se va juca fără public în tribune.

Un oficial al unui club din Liga 3 a cerut la ședința CEx al FRF testarea din bugetul federației pentru echipele din Ligile 2, 3, 4 și 5, în caz contrar „mai mult de jumătate se vor retrage în câteva luni. Fie că nu vor fi capabile să facă testele, fie le vor face tardiv și nu vor fi programate, iar la 3 neprogramări, echipele respective sunt excluse din campionat”, spunea acesta. O decizie în acest sens se va lua la sfârșitul lunii. Până atunci, FRF și LPF speră să obțină „excepții de la regulă” în negocierile cu Ministerul Sănătății

 

×