x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport A murit Florin Grigore, unul dintre cei mai buni fotbaliști din istoria postbelică a României

A murit Florin Grigore, unul dintre cei mai buni fotbaliști din istoria postbelică a României

14 Iul 2015   •   17:01
A murit Florin Grigore, unul dintre cei mai buni fotbaliști din istoria postbelică a României
Sursa foto: lpf.ro

Unul dintre cei mai buni fotbaliști din istoria post-belică a României, Florin Grigore, a încetat din viață la doar 59 de ani.

Extremă dreaptă de o rară viteză și tehnicitate, Florin Grigore s-a impus mai întâi în echipa de legendă a celor de la CS Târgoviște, la sfârșitul anilor '70. După ce a jucat timp de trei sezoane acolo (1978-1981), Florin Grigore s-a transferat la Sportul Studențesc pentru care a jucat alte trei sezoane, între 1981 și 1984, scrie lpf.ro.

În Regie a fost component de bază al celei mai bune garnituri din istoria clubului, într-o echipă care îî mai avea pe Andrei Speriatu, Mihai Marian, Paul Cazan, Gino Iorgulescu, Ion Munteanu II, Emilian Șerbănică, Alexandru Terheș, Marcel Coraș, Gică Hagi, Mircea Sandu sau Marian Bucurescu.

A jucat 240 de meciuri în Liga 1, înscriind 39 de goluri. Florin Grigore a îmbrăcat de trei ori tricoul echipei naționale.

De asemenea, a fost selecționat și în echipa olimpică a României, de trei ori. Marele fotbalist a lăsat în urmă o familie îndurerată, soția și doi copii, un băiat și o fată.

×
Subiecte în articol: florin grigore deces fotbalist