x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Doliu în lumea sportului. A murit fostul președinte al Federației Române de Box

Doliu în lumea sportului. A murit fostul președinte al Federației Române de Box

17 Noi 2020   •   10:01
Doliu în lumea sportului. A murit fostul președinte al Federației Române de Box
Sursa foto: albertobrian/Getty Images/iStockphoto

Fostul președinte al Federației Române de Box, Ion Șerban, a decedat la vârsta de 71 de ani, a anunțat organizația pe site-ul oficial.

''De numele lui Şerban se leagă aproape toate ultimele mari performanţe ale 'nobilei arte româneşti' de după revoluţie. Forţa României în boxul mondial de după '90 nu se datora numai pugiliştilor de top pe care îi avea, de la Vaştag, Doroftei, Marian şi Dorel Simion, la Bute, Adrian Diaconu şi mulţi, mulţi alţii, ci şi lui Ion Şerban. Sub conducerea acestuia, pugiliştii români nu s-au temut de arbitraje ostile în marile competiţii internaţionale şi nici nu au avut griji legate de faptul că munca lor nu va fi apreciată financiar aşa cum se cuvine'', scrie în comunicat

Ion Șerban a ocupat funcția de președinte al Federației Române de Box în perioada 1993-2000 și a fost șef al secției de box din cadrul clubului Farul Constanța între 1992 și 1996. Un mare admirator al lui Francisc Vaștag și Leonard Doroftei, Ion Șerban a devenit, în timp, foarte apropiat de cei doi mari campioni ai sportului cu mănuși. 

''Ion Şerban a fost o forţă a boxului mondial, nu numai a celui românesc, pe care l-a iubit şi susţinut necondiţionat. Îi datorăm recunoştinţă pentru tot ce a făcut pentru boxul nostru. Condoleanţe familiei îndoliate şi odihnă veşnică pentru omul şi domnul preşedinte care a fost Ion Şerban!'', a transmis Vasile Cîtea, preşedintele FR de Box.

Înmormântarea va avea loc  astăzi, la ora 12:00, la Cimitirul Central din Constanţa.

×
Subiecte în articol: box ion serban