x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Doliu în lumea sportului! „A murit unul din băieţii buni ai tenisului"

Doliu în lumea sportului! „A murit unul din băieţii buni ai tenisului"

22 Iul 2019   •   10:24
Doliu în lumea sportului! „A murit unul din băieţii buni ai tenisului"

Fostul campion australian de tenis Peter McNamara, un jucător foarte popular care a câştigat trei turnee de Mare Şlem la dublu, a încetat din viaţă la vârsta de 64 de ani, a anunţat, luni, Federaţia australiană de specialitate, citată de AFP.

Peter McNamara suferea de un cancer de prostată.

"Suntem profund întristaţi să aflăm de pierderea lui Peter McNamara, un membru foarte apreciat şi respectat al familiei tenisului", a indicat Federaţia australiană. "Contribuţia sa la sportul nostru în calitate de jucător, antrenor şi mentor nu va fi uitată niciodată", a transmis Federaţia australiană.

Peter McNamara a câştigat cinci titluri în anii 1970 şi 1980, având drept cea mai bună clasare un loc 7 mondial la simplu. Dar el a rămas celebru în special pentru asocierea sa la dublu cu compatriotul său Paul McNamee: cuplul a câştigat Wimbledon-ul de două ori, în 1980 şi 1982, precum şi Australian Open în 1979.

"Dificil de crezut că după 50 de ani de prietenie, Macca a plecat", a scris, pe Twitter, Paul McNamee.

După încheierea carierei de jucător, Peter McNamara a devenit antrenor, ocupându-se de Mark Philippoussis şi Grigor Dimitrov, înainte de a colabora cu chinezoaica Qiang Wang.

Pentru Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, australianul era "foarte carismatic", complet pasionat de munca sa. "El a făcut o treabă incredibilă cu Grigor Dimitrov pentru a-l ajuta în trecerea la profesionism".

"Odihneşte-te în pace prietene. Ai fost o persoană formidabilă, un jucător magnific pe care am avut şansa să-l cunosc", a scris, la rândul său, pe Twitter, fostul jucător francez Henri Leconte.

"R.I.P. Peter McNamara! Unul din băieţii buni ai tenisului", a scris tot pe Twitter fostul campion german Boris Becker.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: Peter McNamara