x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Dramă în tenis. O jucătoare de Top 10, diagnosticată cu cancer. Mesajul Simonei Halep

Dramă în tenis. O jucătoare de Top 10, diagnosticată cu cancer. Mesajul Simonei Halep

02 Sep 2020   •   12:46
Dramă în tenis. O jucătoare de Top 10, diagnosticată cu cancer. Mesajul Simonei Halep

O cunoacută jucătoare de tenis a fost diagnosticată cu limfom Hodgkin şi va fi supusă unui tratament de chimioterapie în următoarele şase luni. Spaniola Carla Suarez Navarro, în vârstă de 31 de ani, nu va mai concura în acest sezon, retrăgându-se de la Roma şi Roland Garros. Cea mai bună clasare WTA a tenismenei a fost locul 6 în februarie 2016.

După mai multe examene medicale efectuate la Barcelona, Navarro (31 ani) a fost diagnosticată cu limfom Hodgkin, un cancer al sistemului limfatic, şi va fi supusă unui tratament de chimioterapie în următoarele şase luni.

”Rezultatele clinice au confirmat apariţia limfomului Hodgkin în corpul meu. Echipa medicală mi-a spus că a fost descoperit în fază incipientă, este vindecabil şi de dimensiuni reduse. Reacţia va fi imediată: vom continua un tratament de chimioterapie pentru următoarele şase luni," a spus Carla Suarez Navarro într-un comunicat oficial, preluat de marca.com.

 

 



”Singurul obiectiv pe care îl am în acest moment este să urmez sfatul medicului zilnic, lăsând orice altă activitate pe planul doi,” a adăugat tenismena.

Prietenă cu jucătoarea spaniolă, Simona Halep s-a arătat şocată după ce a aflal despre drama prin care trece Navarro.

"Carla. Sunt atât de şocată şi tristă să citesc această ştire. Mă gândesc la tine şi ştiu că o persoană puternică şi specială ca tine poate trece prin asta. Multe sărutări, Simo", a scris Simona Halep, pe Twitter.

Carla Suarez Navarro, locul 71-a WTA, anunţase în decembrie anul trecut că acest sezon va fi ultimul din cariera ei.

În anul 2016, tenismena a ocupat locul şase mondial, cea mai bună clasare din cariera ei şi are în plamares două titluri la individual - Oeiras (2014) şi Doha (2016).

Sursa: Mediafax

×