x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Echipa de Formula 1 McLaren a semnat cu un pilot de doar 13 ani

Echipa de Formula 1 McLaren a semnat cu un pilot de doar 13 ani

22 Mar 2021   •   22:27
Echipa de Formula 1 McLaren a semnat cu un pilot de doar 13 ani

McLaren a semnat un contract cu tânărul pilot de karting, americanul Ugo Ugochukwu, în vârstă de 13 ani, urmând a-l sprijini pe acesta în cariera sa în cursele juniorilor.

Echipa de Formula 1 a declarat că acordul le oferă opțiunea de a-și asigura în viitor serviciile tânărului pilot american, pentru o eventuală participare a acestuia în cursele monopost de Formula 1.

Zak Brown, directorul executiv al McLaren Racing, a declarat site-ului oficial Mc Laren, după semnarea contractului, că a urmărit cu interes progresul lui Ugo, iar când a apărut oportunitatea de a semna un acord cu el, nu am avut nici o ezitare în privința lui.

Acordul le oferă celor de la McLaren posibilitatea de a-l avea pe Ugochukwu sub contract mai mulți ani, în cadrul înțelegerii existând și o clauză activabilă de către echipa britanică, conform căreia americanul va putea deveni pilot de monoposturi, fie în Formula 1, fie în altă versiune de concurs la care Mc Laren este sau va fi în competiție.

McLaren, la fel ca multe echipe de F1, are de mulți ani un program dedicat tinerilor piloții. Cel mai cunoscut absolvent al școlii de pilotaj Mc Laren este nimeni altul decât campionul mondial Lewis Hamilton, care a semnat cu team-ul britanic tot la vârsta de 13 ani.

Ugochukwu, a cărui părinți sunt, mama nigeriană și tatăl american, a câștigat anul trecut campionatul european FIA OK Junior și a trecut la categoria superioară a competiției pentru aceste sezon.

F1 nu a mai avut un pilot american pe circuitele sale de la Alexander Rossi, cel care a participat la cinci curse pentru echipa Marussia, în 2015.

Ultimul american care a câștigat un Mare Premiu a fost campionul mondial din 1978, Mario Andretti, care în acel an și-a adjudecat Marele Premiu al Olandei.

Andreas Seidl, directorul echipei McLaren F1, a declarat: „Ugo este un tânăr talent promițător, cu perspective serioase de dezvoltare. Chiar dacă este încă la începutul carierei sale, este clar că are calitățile necesare pentru a avea succes în acest sport.”

În replică, Ugochukwu a spus, după semnarea contractului: „Sunt onorat să mă alătur unei echipe atât de faimoase precum McLaren Racing, atât de devreme în cariera mea. A avea sprijinul McLaren este fantastic, este practic visul oricărui tânăr pilot. Sunt concentrat acum să mă dezvolt ca pilot și având McLaren alături de mine mă va ajuta să mă dezvolt și pe pistă, dar și în afara ei."

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mclaren