x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport EURO 2020. Spectatorii vor beneficia de gratuitate pe tren și metrou

EURO 2020. Spectatorii vor beneficia de gratuitate pe tren și metrou

09 Iun 2021   •   12:31
EURO 2020. Spectatorii vor beneficia de gratuitate pe tren și metrou
Sursa foto: pixabay.com

Spectatorii la meciurile EURO 2020, precum și personalul acreditat UEFA, vor avea gratuitate la transportul cu metroul și pe trenul București-Otopeni, pe toată perioada desfățurării turneului la București, între 10-29 iunie 2021, stipulează un proiect de OUG, publicat de MTI.

Călătorii trebuie să prezinte biletele valabile în ziua meciului, până la ora 23:59 şi în ziua următoare.

"În anul 2014, Guvernul României a emis Garanţia nr. 03.01. din data de 09.04.2014, care a fost ulterior reconfirmată de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei în data de 24 aprilie 2020, prin care acesta şi-a asumat faptul că va acorda gratuitate la transportul public local, deţinătorilor de bilete la meciurile organizate în cadrul turneului final UEFA EURO 2020. Prin adresa cu nr. 30/31.05.2021 Ministerul Tineretului şi Sportului a solicitat Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii acordarea gratuităţii la transportul public local (transport public cu metroul şi pe linia de cale ferată Bucureşti-Otopeni) în ziua meciului şi pentru a doua zi, deţinătorilor de bilete la meciurile organizate în cadrul turneului, precum şi pentru personalul implicat în organizare şi persoanele acreditate la turneu, pe întreaga perioadă de desfăşurare (10-29 iunie 2021). În România vor avea loc în Bucureşti 4 evenimente organizate în cadrul turneului UEFA EURO 2020, în 13, 17, 21 şi 28 iunie", se arată în Nota de fundamentare a OUG. 

Lipsa acordării acestor gratuităţi la transportul cu metroul, precum şi pe linia de cale ferată Bucureşti-Otopeni, pentru personalul acreditat UEFA, voluntari şi mass-media, pentru toată perioada desfăşurării turneului UEFA EURO 2020, ar crea dificultăţi în desfăşurarea şi în participarea personalului la organizarea acestui eveniment. Este necesară asigurarea unui transport facil, rapid, ecologic şi pentru evitarea unor ambuteiaje pe reţeaua rutieră.

Eliberarea titlurilor de călătorie se va face pe baza biletului de acces la meciurile campionatului UEFA EURO 2020, respectiv a legitimaţiei oficiale pentru personalul acreditat UEFA.

Decontarea gratuităţilor la transportul pe calea ferată şi cu metroul se va face prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, cu încadrare în bugetul aprobat, către operatorii de transport feroviar şi cel de transport cu metroul, în baza deconturilor asumate pe propria răspundere.
 

×
Subiecte în articol: euro 2020