x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Festivalul Rowmania întrerupt, după ce inițiatorul ei, Ivan Patzaichin, a decedat duminică dimineața

Festivalul Rowmania întrerupt, după ce inițiatorul ei, Ivan Patzaichin, a decedat duminică dimineața

05 Sep 2021   •   11:18
Festivalul Rowmania întrerupt, după ce inițiatorul ei, Ivan Patzaichin, a decedat duminică dimineața
Sursa foto: Hepta

Aflată în plină desfășurare, cea de a 10-a ediție a Festivalului Rowmania, organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23”, va fi întreruptă, a anunțat Teodor Frolu, vice-președintele asociației, după ce marele campion român a decedat duminică dimineața, la vârsta de 71 de ani.

Teodor Frolu, vice-președintele Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, a anunțat duminică, într-o intervenție la postul public de televiziune, la scurt timp după anunțul decesului lui Ivan Patzaichin, că cea de a 10-a ediție a festivalului va fi întreruptă.

„Suntem în timpul celei de a 10-a ediții a festivalului Rowmania, pe care îl vom întrerupe. Însă, vom încerca să păstrăm mai departe valorile care l-au făcut pe Ivan Patzaichin un om atât de special, unic în peisajul personalităților României.”, a spus Frolu, în intervenția sa.

„Ceea ce a făcut el în carieră, ca sportiv și în ultimii 12 ani ca mentor al multor organizatii și inițiative, sunt fapte care vor rămâne și vor continua. România are nevoie de eroi și de exemple. Din păcate, începând de azi, vom ramânem doar cu memoria lui Ivan Patzaichin” a declarat Teodor Frolu, prieten și partener al legendarului sportiv român.

„Cel mai de preț lucru al lui Ivan era bunul simț, un simț al măsurii, al echilibrului, el având un fel foarte echilibrat de a aborda oamenii și natura. Mesajul său cel mai important era acesta: Când ai un vis du-l pană la capăt.”

Ivan Patzaichin a suferit de o boală incurabilă și a fost internat în ultimele 3 luni de zile la Spitalul Elias din București. Legendarul canotor este singurul sportiv român căruia i s-a ridicat o statuie când încă era în viață.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ivan patzaichin