x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Raportări false la JO de la Tokyo. Multe persoane infectate cu COVID-19 au fost spitalizate

Raportări false la JO de la Tokyo. Multe persoane infectate cu COVID-19 au fost spitalizate

29 Sep 2021   •   11:31
Raportări false la JO de la Tokyo. Multe persoane infectate cu COVID-19 au fost spitalizate

Circa 25 de persoane au fost spitalizate din cauza infecției cu COVID-19 în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, deși inițial au fost raportați doar 5 oameni, au anunțat marți seara organizatorii..

"Cele cinci cazuri pe care le-am raportat inițial s-au referit la rezidenții din străinătate care au fost spitalizați", a explicat directorul general al Tokyo 2020, Toshiro Muto, în cadrul unei conferințe de presă.

"Am publicat aceste cifre pentru a estima cât de mare va fi povara pe care o vor reprezenta persoanele din străinătate pentru sistemul medical", a adăugat el.

Cele 25 de cazuri raportate acum includ rezidenți japonezi și vizitatori din alte țări eliberate din carantină, care au fost spitalizați.

"Această cifră oferă o imagine mai cuprinzătoare a situației", a declarat purtătorul de cuvânt Masa Takaya cu privire la cifra recent publicată.

Nu a fost oferit niciun motiv pentru care cifrele privind spitalizările nu au fost publicate mai devreme.

Jocurile de la Tokyo 2020 s-au desfășurat în luna iulie, în timp ce capitala japoneză se afla sub stare de urgență, pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Spre deosebire de alte Jocuri Olimpice, evenimentul din Japonia s-a desfășurat în mare parte fără spectatori, iar participanților li s-a cerut să reducă la minimum contactul între ei și să poarte măști.

În timpul Jocurilor, orașul gazdă Tokyo a înregistrat cel mai grav val de cazuri de până acum. La sfârșitul lunii august, Japonia a înregistrat un nivel record de 25.000 de persoane infectate zilnic.

Cu toate acestea, cazurile din "bula" de peste 50.000 de vizitatori și participanți la Jocurile Olimpice au rămas scăzute în comparație cu cifrele naționale, cu 863 de cazuri pozitive confirmate pe parcursul Jocurilor Olimpice și Paralimpice, potrivit radiodifuzorului NHK.

Mediafax

×
Subiecte în articol: COVID JO tokyo