x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Federația Română de Rugby acuză MTS că vrea să naționalizeze Stadionul „Arcul de Triumf”

Federația Română de Rugby acuză MTS că vrea să naționalizeze Stadionul „Arcul de Triumf”

28 Ian 2021   •   22:38
Federația Română de Rugby acuză MTS că vrea să naționalizeze Stadionul „Arcul de Triumf”
Sursa foto: Picasa

FRR a reacționat joi în termeni critici la adresa inițiativei Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) de a lansa în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern privind trecerea Stadionului Național de Rugby „Arcul de Triumf” în folosinta exclusivă a structurii guvernamentale.

„Suntem de-a dreptul consternați de această poziționare și vom lua toate măsurile legale și umane pentru a evita această nouă naționalizare pusă la cale de MTS” se susține într-un comunicat postat pe site-ul federației.

„Îi asigurăm pe toți cei care nu vor să țină cont de documente și de istoria de peste 108 ani, că nu vom capitula și vom lupta pentru stadionul nostru” se menționează în comunicat.

Reprezentanții FRR menționează că Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, arena pe care se joacă rugby din 1913, a fost oferit de federație ministerului, cu care s-a semnat un protocol conform căruia stadionul revine Federației Române de Rugby la finalul lucrărilor.

„Sperăm că domnul ministru Novak va respecta documentele, tradiția și istoria sportului nostru și va reda dreptul de folosință gratuită pe 49 de ani Federației Române de Rugby” se mai spune în comunicat, autorii lui exprimându-și încrederea că ministrul Eduard Novak nu va încerca să se situeze deasupra deciziei Regelui Carol și primarului Grigore Gheorghe Cantacuzino, care au dat acest teren pentru rugby.

„Sperăm să nu fie părtaș la o asemenea pagina de rușine a sportului românesc” se mai afirmă imperativ în luarea de poziție a FRR.

În tentativa de a-și face dreptate, FRR nu exclude probabilitatea de a-și apăra poziția în instanță sau de a ajunge să își desfășoare antrenamentele în fața Guvernului și a MTS, în semn de protest.

Lotul național de rugby se pregătește pentru meciurile de calificare la Cupa Mondială, în condiții considerate improprii, în condițiile în care FRR acuză că „trei terenuri de rugby, casa acestui sport, stau goale și așteaptă finalizarea documentelor, iar prioritatea MTS este să lanseze o dezbatere publică despre cum dorește să ia ceva ce nu este al său”.

Comunicatul mai precizează la final că FRR își va exercita în continuare dreptul la opinie și nu va accepta să îi fie încălcată istoria și documentele care susțin aceste opinii, motiv pentru care reprezentanții FRR se așteaptă chiar să fie sancționați.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: federatia de rugby din romania