x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Avalanșă de acuze la FCSB

Avalanșă de acuze la FCSB

de Adi Munteanu    |    06 Iul 2020   •   09:43
Avalanșă de acuze la FCSB
Sursa foto: Hepta

Patronul FCSB, Gigi Becali, a „explodat” după ce echipa lui nu a reușit s-o învingă pe FC Botoșani, scor 1-1 pe Arena Națională. O adevărată avalanșă de critici a curs la adresa propriilor jucători, mai ales a vedetelor Man, Tănase și Florinel Coman, pe care visează să le vândă cu zeci de milioane de euro. FCSB trăiește periculos finalul de sezon, nefiind sigură nici de locul 3 în campionat, nici de câștigarea Cupei României, ce ar însemna ratarea participării în Cupele Europene.

 

Forma slabă pe care a arătat-o FCSB la reluarea campionatului continua, chiar dacă s-au întors jucătorii de bază după accidentări. Cum lupta la titlu este încheiată definitiv, echipa fiind la 10 puncte de Universitatea Craiova, singura certitudine pentru participarea în Cupele Europene rămâne câștigarea Cupei României, pentru că locul 3 în clasamentul Ligii 1 este și el pus în pericol, căci va avea de disputat două meciuri cu principalele candidate la titlul de campioană, CFR și U Craiova, echipe care vor trage tare și arată și o formă mai bună decât FCSB.

 

Bogdan Argeș Vintilă, la un pas de demitere

Gigi Becali a ajuns la capătul răbdării și deja se gândește să-l înlocuiască pe Bogdan Argeș Vintilă la finalul sezonului, chiar dacă acesta va duce, în cele din urmă, echipa în preliminariile Europa League. Se pare că nici credința și pioșenia antrenorului nu mai valorează mare lucru în ochii lui Becali, cel care declara în toamnă că Vintilă „va ieși la pensie de la FCSB, pentru că este un mare credincios și merge la biserică”. „Echipa e leșinată. E nepregătită fizic, jucătorii cad din picioare, nu pot juca mai mult de 15-20 de minute. Cu atitudinea și cu jocul ăsta e foarte posibil să ne scoată și Dinamo din Cupă”, a declarat patronul FCSB la finalul meciului cu FC Botoșani. Chiar și Vintilă simte că are zilele numărate la echipă. Întrebat dacă crede că va fi demis, acesta a declarat scurt: „Domnul a dat, Domnul a luat”. Becali va alege între Ilie Poenaru și Mihai Teja. Primul pare încântat să vină la FCSB, pe când Teja mai degrabă ar refuza, după experiența pe care a avut-o cu patronul. Ilie Poenaru a impresionat de la reluarea play-out-ului, reușind total neașteptat să scoată Academica Clinceni din zona locurilor retrogradabile. El este și antrenorul cu care Clinceniul a promovat echipa anul trecut în Liga 1, după un sezon impresionant în eșalonul secund. Favorit la postul de antrenor la roș-albaștri, Poenaru ar vrea să-și încerce șansa și la FCSB. Becali a declarat în mai multe rânduri că îl apreciază după rezultatele de la Clinceni, relația bună cu vestiarul, dar și pentru faptul că a lucrat cu mulți dintre puștii împrumutați de FCSB la Clinceni, despre care Becali spune că sunt foarte bine antrenați. De asemenea, Becali intenționează să-l aducă la echipa și pe Thomas Neubert, preparatorul fizic cu care Laurențiu Reghecampf a antrenat FCSB, o perioadă în care formația avea o condiție fizică de invidiat. Acum Neubert este tot cu Reghecampf, în Arabia Saudită, însă patronul FCSB a declarat că MM Stoica este în negocieri pentru readucerea lui la FCSB în cel mai scurt timp.

 

Euforie maximă în Bănie

Craiova este acum la mâna ei. Dacă va juca la fel și va câștiga ultimele patru meciuri, acasă - cu FCSB, în deplasare - cu Botoșani și cu Astra, și în ultima etapă, acasă, cu CFR cu titlul pe masă, pe 1 august va putea sărbători primul titlu după 29 de ani. Desigur, ar putea beneficia și de eventualii pași greșiți ai clujenilor, cu condiția ca oltenii să nu facă, la rândul lor, pași greșiți. Cert este că titlul de campioană este o luptă în doi, celelalte echipe având ca obiectiv doar o clasare pe locul 3.

Suporterii olteni visează cu ochii deschiși la titlu și pregătesc o imensă petrecere la Craiova pe 1 august și au promis că-i vor însoți în deplasările de la Botoșani și Giurgiu, chiar dacă nu vor putea intra pe stadion.

 

Și CFR este tot la mâna ei

Situația echipei lui Dan Petrescu este la fel cu cea a Craiovei: trebuie să bată tot, inclusiv în ultima etapă, pe stadionul Ion Oblemenco.

 

Mă uit la mânjii pe care i-am împrumutat la Clinceni. Mănâncă pământul! Aleargă 90 de minute, își dau viața pe teren. I-a antrenat bine Poenaru acolo. Pe lângă ăia, ăștia de la FCSB par niște gloabe, nu pot alerga nici măcar o jumătate de repriză.

Gigi Becali, patron FCSB

 

×