x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ceferiștii își fac poze cu clasamentul

Ceferiștii își fac poze cu clasamentul

de Adi Munteanu    |    27 Iul 2021   •   08:01
Ceferiștii își fac poze cu clasamentul

Situație inedită după primele două etape ale Ligii 1: în fruntea clasamentului sunt Rapid și CFR Cluj, ambele echipe de sorginte ceferistă. Dacă pentru clujeni nu este o surpriză, fiind campioana la zi, pentru nou-promovata din Giulești startul cu două victorii fără gol primit este peste așteptări.

 

Noul sezon al Ligii 1 a adus câteva surprize în primele două etape. S-a văzut că multe echipe nu sunt încă la nivelul de formă dorit. „E doar începutul de sezon și mai durează până ne acomodăm. Sunt jucători noi la echipă” repetă acest clișeu și antrenorii, și jucătorii. Abia în etapa a doua am avut parte de primul meci cu adevărat spectaculos, FCSB-Universitatea Craiova 4-1, însă la CSU Craiova este degringoladă.

La polul opus este startul excelent al Rapidului. Achizițiile făcute în această vară sunt reușite. Experimentații Săpunaru, Dragoș Grigore și Junior Morais s-au integrat repede și, cu puternicul suport al publicului, au două victorii fără gol primit. Desigur că pentru giuleșteni este greu de menținut locul pe podium. Urmează meciuri cu echipele grele ale Ligii 1, CFR Cluj, Sepsi, FCSB, FC Botoșani și Farul, însă în Giulești se visează frumos la play-off.

 

Haos la Universitatea

 

Antrenorul Ouzounidis a fost demis după rușinoasa înfrângere din Albania, când echipa a pierdut cu mai mult decât anonima FC Laci, scor 0-1. Mai mult, echipa a fost slăbită și de plecarea la Galatasaray a celui mai bun jucător al echipei, Alexandru Cicâldău. Este adevărat că suma de transfer a decarului, 6,5 milioane de euro, este una importantă pentru club, însă în acest moment nu există un înlocuitor pe măsură. Singura variantă este Nistor, însă acesta este departe de forma pe care o avea pe când juca la Dinamo. Când s-a transferat la Craiova era, conform statisticilor, cel mai bun pasator din campionat, însă acum este de nerecunoscut, iar în meciul de duminică cu FCSB a fost, tot conform statisticilor, cel mai slab jucător de pe teren. În aceste condiții, fără un conducător de joc, fără antrenor și cu un fotbal practicat haotic, și, mai ales, fără suporteri în tribună - echipa fiind pedepsită de UEFA, oltenii au emoții și în returul de joi cu albanezii de la FC Laci, iar o nouă eliminare va produce cutremur și mai mare la club.  

 

Sepsi, cei mai pregătiți 

 

Cele trei echipe angrenate în cupele europene joacă miercuri și joi manșa a doua a turului 2 preliminar. Primii sunt campionii de la CFR, care sunt obligați să învingă campioana Gibraltarului fără noile achiziții Alibec și Budescu, netrecuți încă pe lista UEFA. Echipa lui Șumudică a arătat și în campionat, și în meciul tur din Gibraltar mari vulnerabilități în apărare. În primele șase meciuri ale sezonului au încasat șapte goluri, au pierdut două meciuri și s-au chinuit cu echipe considerate net inferioare, FC U Craiova - nou promovată din Liga 2, Lincoln Gibraltar și Borac Banja Luka din Bosnia, echipe de la care CFR a încasat nu mai puțin de cinci goluri, o situație de neconceput pe vremea când antrenori erau Dan Petrescu sau Edi Iordănescu. 

Sepsi Sf. Gheorghe pare echipa care și-a pregătit cel mai bine noul sezon. În cupele europene au avut o prestație excelentă la Trnava cu Spartak și doar ghinionul a făcut să nu învingă în deplasarea din Slovacia. În returul de joi de pe teren propriu Sepsi pornește cu prima șansă și, în cazul unei victorii, va juca în turul următor cu Maccabi Tel Aviv. Din toate cele patru echipe angrenate în cupele europene, Sepsi pare echipa cea mai constantă și mai omogenă, chiar dacă în această vară au pierdut câțiva jucători, însă Leo Grozav a găsit înlocuitori pe măsură.

FCSB a făcut în sfârșit un joc bun, însă a beneficiat de haosul de la Universitatea Craiova, pe care n-a iertat-o și s-au distrat. Mai greu le va fi în deplasarea din Armenia pentru returul cu Shaktar Karagandi, o echipă mult mai ambițioasă decât craiovenii. Vestea bună este că meciul nu se va mai juca pe terenul sintetic din Kazahstan ci în Armenia, pe teren cu iarbă naturală, la Erevan. Meciul a fost mutat din cauza creșterii numărului de infectări cu noua tulpină de  COVID din Kazahstan, țara intrând în zona roșie de restricții. Însă chiar și în aceste condiții, meciul cu Shaktar va fi unul greu, iar FCSB trebuie să tragă foarte tare pentru coeficientul UEFA. Dacă în acest an nu vor ajunge în grupele Conference League, și, mai mult, nu vor prinde primăvara europeană, echipa lui Gigi Becali și Dinu Todoran va ajunge la coeficientul Universității Craiova și nu va mai fi cap de serie la nicio tragere la sorți din vara anului viitor.

 

Galeria Rapidului a făcut spectacol la primul meci de la revenirea în Liga 1, după șase ani, stabilind încă din prima etapă un record de spectatori, peste 15.000

 

 

×
Subiecte în articol: cfr cluj