x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Dinamo anunță ultimul transfer din această ediție de campionat: Un portar francez

Dinamo anunță ultimul transfer din această ediție de campionat: Un portar francez

22 Feb 2019   •   13:42
Dinamo anunță ultimul transfer din această ediție de campionat: Un portar francez
Sursa foto: Octavian Cocolos

Antrenorul echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, Mircea Rednic, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că portarul Parfait Mandanda, de la Charleroi SC, va semna cu gruparea bucureşteană un contract de împrumut până la finalul sezonului, după care perioada de transferuri se va încheia.
Tehnicianul a precizat că portarul născut în Franţa, dar care a ales să reprezinte naţionala statului RD Congo, va fi apt să joace chiar în partida de duminică, împotriva formaţiei Dunărea Călăraşi, din cadrul etapei a XXV-a a Ligii I.
"Aducem un portar, fratele lui (n.r. - Parfait Mandanda, fratele lui Steve Mandanda de la Olympique Marseille) dar este la fel de talentat ca Steve. Am reuşit să îl aducem sub formă de împrumut şi astăzi vom decide dacă vom pune şi opţiune, depinde de el. Va veni astăzi şi cu patronul clubului (n.r. - preşedintele clubului Charleroi, Fabien Debecq), un prieten de-al meu. Sper să reuşim să îl facem şi va fi apt pentru meciul de duminică. Parfait are un nume perfect pentru un portar. Eu am vrut să-l iau, dar nu am reuşit să îl conving, vine acum pentru că e rezerva acolo şi a acceptat să vină până în vară. Să vedem din vară dacă reuşim să îi punem o opţiune. Nu e riscant să îl folosim de duminică, pentru că îl cunosc, e un portar cu experienţă. Chiar nu e riscant. Pregătim de mult timp acest transfer, lucrăm de câteva zile. Patronul de la Charleroi vine să vadă Dinamo, pentru că are ce să vadă, e un om de fotbal.", a declarat Rednic. 
Antrenorul a precizat că, odată cu aducerea lui Mandanda, perioada de transferuri se va încheia pentru Dinamo: "Fundaş dreapta va reveni Sorescu, se antrenează intens şi Damien (n.r. - Damien Dussaut) şi atunci nu mai e cazul. Dacă am fi avut şanse la play-off poate ne mai gândeam să aducem un fundaş dreapta, dar după ce vom semna cu portarul, pentru noi perioada de transferuri se încheie. Voi da posibilitatea tuturor jucătorilor să evolueze. Alexander Christovao este în Olanda pentru permisul de muncă şi apoi se va duce în Polonia, pentru că a făcut apel şi sper să mai reducă din etapele de suspendare şi va intra şi el în joc".
În vârstă de 29 de ani, Parfait Mandanda a mai fost legitimat la cluburi precum Bordeaux, AS Beauvais, Altay Izmir şi Charleroi. Pentru reprezentativa statului RD Congo, Mandanda a evoluat în 17 partide. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: mircea rednic Dinamo Bucureşti