x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Dinamo, balul sau spitalul

Dinamo, balul sau spitalul

de Adi Munteanu    |    12 Iun 2020   •   08:56
Dinamo, balul sau spitalul

Ghinioanele se țin lanț la echipa din Ștefan cel Mare. Pe lângă faptul că spaniolii nu mai dau niciun semn că ar mai vrea să cumpere clubul și că se poate pierde baza de la Săftica, acum a fost descoperit și o infectare cu COVID-19!

 

Campionatul României reîncepe în acest weekend cu emoții. Vestea proastă care a venit joi, cum că magazionerul echipei Dinamo a fost depistat cu coronavirus, dă peste cap programul echipei, care riscă să nu fie programată la meciul cu Chindia Târgoviște. În cazul în care se confirmă analizele, jucătorii și tot stafful dinamovist ar trebui să intre în carantină. Mai mult, probleme ar putea avea și Rapid, pentru că cele două echipe au disputat un meci amical săptămâna aceasta. În cazul unei perioade de izolare prelungite, Dinamo ar putea pierde cu 0-3 două partide și semifinala de Cupa României cu FCSB.

 

La Cluj se joacă titlul

Cele mai importante meciuri ale etapei se desfășoară la Cluj și la Craiova. Pe de-o parte, cele patru echipe sunt și cele care au pretenția să participe la toamnă în cupele europene, dar există și lupta la titlu. În cazul unei victorii a CFR-ului cu FCSB, echipa lui Dan Petrescu este ca și scăpată în campioană, situație în care miza rămâne doar lupta pentru locul 2 între FCSB și Universitatea Craiova. FC Botoșani se poate strecura și ea în această dispută. Pe de altă parte, moldovenii pot prinde o toamnă europeană și dacă FCSB va câștiga Cupa României.

 

Astra Giurgiu și Gaz Metan Mediaș nu mai au nicio miză

Celelalte două echipe din play-off mai au ca obiectiv doar o clasare cât mai bună pentru a lua ceva mai mulți bani din drepturile TV, pentru că nici Astra și nici Mediașul nu au primit licență de participare în cupele europene. Astfel, motivația nu mai este una mare. Dezamăgirea mai mare este la Giurgiu, pentru că jucătorii sperau ca o eventuală accedere în grupele Europa League ar fi adus sume substanțiale de la UEFA. Mai mult, Dennis Alibec a refuzat în primăvară un transfer la o echipă din Polonia tocmai pentru ca să joace cu Astra în Cupele Europene.

Calculele hârtiei o arată pe CFR Cluj favorită la titlu. Nici în cazul unei înfrângeri cu FCSB nu-i scad șansele să câștige din nou Liga 1. Însă dacă echipa lui Gigi Becali va câștiga în Gruia, ar ieși din luptă Universitatea Craiova, iar titlul se va juca între CFR și FCSB. În orice caz, pentru a emite pretenții, echipele sunt obligate să câștige toate cele 8 meciuri rămase de disputat. Teoretic, chiar și FC Botoșani ar avea șanse la titlu dacă va obține victorii pe linie până la finalul campionatului. Deocamdată însă, Iftime, patronul moldovenilor, a declarat că echipa lui trage la un loc de Europa League și este suporterul FCSB-ului în Cupă.

×