x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Edi Iordănescu, cal troian în Ghencea

Edi Iordănescu, cal troian în Ghencea

de Adi Munteanu    |    19 Aug 2021   •   07:59
Edi Iordănescu, cal troian în Ghencea
Sursa foto: Hepta

Surprinzătoarea numire pe banca tehnică a lui Edward Iordănescu la FCSB nu este deloc surprinzătoare. În spatele acestei mișcări este dorința lui Gigi Becali să se întoarcă în Ghencea, acum folosindu-se de numele Iordănescu, nume cu mare greutate printre steliști. 

 

„Prea multă lume mi-a spus că mă implic prea mult la echipă și mai bine să las un profesionist să se ocupe, așa că i-am ascultat. I-am acceptat lui Edi toate clauzele pe care le-a cerut, inclusiv să nu mă implic la alcătuirea echipei sau la schimbări. El va fi stăpânul”, a declarat patronul FCSB. Desigur, declarația asta a stârnit multe zâmbete. „Chiar se va putea abține Gigi?”, „Chiar o să tacă nouă luni, cât durează înțelegerea cu Edi Iordănescu?”. Probabil că da, însă scopul este altul. În ultima vreme, FCSB a pierdut mult din suportul fanilor, mulți migrând înapoi către CSA Steaua, iar echipa lui Becali a pierdut tot mai mult din identitate. Cele mai multe legende ale Stelei s-au alăturat deja de mai multă vreme echipei Armatei. Cu excepția lui Duckadam, care este un caz special. Singurul care a mai „scăldat-o” a fost Anghel Iordănescu. „Tata Puiu” nu s-a poziționat de nicio parte, iar Gigi Becali exact pe asta mizează. Generalul Iordănescu este încă un om foarte influent în Armată și chiar la clubul Steaua, chiar dacă este general în rezervă. 

Dumitru Dragomir declara cu ceva vreme în urmă: „Gigi nu este deloc prost. Vorbește el aiureli, dar el își calculează o mutare cu două-trei mișcări mai mici înainte. Apoi, poc!, dă lovitura. Vă spun eu. El, tiptil-tiptil, se apropie de Ghencea. Iar când te prinzi... nu mai ai încotro, îți dai seama că nu-l mai poți scoate de acolo. Zice el că nu-l interesează să joace în Ghencea, dar el visează zi și noapte să se întoarcă acolo”. Se pare că Dumitru Dragomir are dreptate. Edi Iordănescu va declara public de fiecare dată că FCSB este Steaua, iar Anghel Iordănescu, care e o personalitate greu de contestat în Ghencea, își va susține necondiționat fiul.  

 

„Trebuie militărie la echipă!”

 

După înfrângerea rușinoasă cu Rapid, Anghel Iordănescu a declarat că la FCSB trebuie un antrenor care „să dea milităria jos din pod și să fie ascultat de jucători”. Același lucru l-a spus și Gigi Becali: „Trebuie militărie la echipă! Todoran e bun antrenor, dar nu-l ascultă jucătorii. Aduc un antrenor sever, milităros”. Și... l-a adus antrenor pe Iordănescu fiul. La pachet va veni și susținerea lui Iordănescu tatăl, care, ușor-ușor, va susține și el adevăratul scop al lui Gigi: să revină în Ghencea. 

Până atunci, Becali mai potolește și conflictul cu suporterii, pe care i-a dus la incandescență cu deciziile catastrofale pe care le-a luat în ultima vreme, acestea ducând la rușinoasele înfrângeri cu Șahtior Karagandi și Rapid. Practic, Gigi le oferă suporterilor exact ce și-au dorit: un antrenor cu nume important în istoria clubului, posibilitatea ca FCSB să joace pe noul stadion din Ghencea și, nu în ultimul rând, apariții mai rare în presă în care își critică jucătorii și echipa tehnică.

 

M-a pufnit râsul când l-am auzit pe Gigi că o să tacă nouă luni. Credeți că o să se abțină? Face, săracul, febră musculară de la atâta tăcut. Nu se va abține. S-a obișnuit să vorbească, să critice. Așa e el. 

Adrian Porumboiu, fost arbitru internațional

×
Subiecte în articol: EDI IORDANESCU