x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Focar de COVID la FCSB, înaintea derby-ului cu Steaua

Focar de COVID la FCSB, înaintea derby-ului cu Steaua

de Adi Munteanu    |    16 Sep 2020   •   08:02
Focar de COVID la FCSB, înaintea derby-ului cu Steaua
Sursa foto: Hepta

Cel mai așteptat meci al toamnei în Liga a III-a, „duelul orgoliilor” dintre FCSB 2 și Steaua București, programat să se desfășoare în acest weekend, este în pericol să fie amânat din cauza focarului de COVID-19 descoperit la prima echipă a FCSB, unde mai mulți membri ai staffului tehnic au fost depistați cu noul coronavirus. Aceștia sunt Toni Petrea (antrenor principal), Thomas Neubert (antrenor secund și preparator fizic), Horea Codorean (preparator fizic), Sorin Cristof (kinetoterapeut), Bogdan Stoica (analist) și Marius Ianuli (team manager), plus jucătorul Andrei Miron. În această situație, în următoarele două săptămâni, echipa va fi pregătită de secundul Mihai Pintilii, începând cu meciul de mâine din turul 2 al preliminariilor Europa League, cu Backa Topola, apoi la meciurile din Liga 1 cu FC Argeș (acasă), cu Poli Iași și cu Dinamo.  

 

Patronul FCSB, Gigi Becali, a promis că va face tot posibilul ca Steaua să rămână blocată în Liga 3, trimițând mai mulți jucători valoroși de la prima echipă la meciurile directe FCSB 2 - CSA Steaua, printre care Ovidiu Popescu, Florinel Coman, Vână sau Dennis Man. Acestă promisiune a patronului nu mai poate fi respectată acum. Primul duel este programat chiar sâmbătă, 19 septembrie, pe stadionul Academiei FCSB din Berceni. Cum această bază sportivă este comună pentru toate echipele clubului, de la juniori la seniori, în urma descoperirii acestui focar de COVID, este posibil ca meciul din al treilea eșalon să se desfășoare fie pe alt stadion, fie să fie amânat. Mai mult, FCSB este angrenată și în campania de calificare în grupele Europa League, și în Liga 1, iar jucătorii importanți vor rămâne la echipa pregătită de Toni Petrea, în timp ce meciul FCSB 2 - Steaua va fi lăsat doar la mâna și la lotul antrenorului Bogdan Argeș Vintilă, de la echipa secundă. În această conjunctură, echipa Armatei, CSA Steaua, este favorită.

 

Gigi Becali, dat dispărut

Surprinzătoare este tăcerea lui Gigi Becali după înfrângerea FCSB de la Voluntari, 1-2. Surse din cadrul clubului bănuiesc că însuși patronul și asistentul lui, Ionuț Luțu, ar fi fost și ei depistați infectați cu noul coronavirus în urmă cu câteva zile și că se află în izolare la domiciliu. Aceleași surse spun că Becali, care a declarat public că nu crede în această pandemie, ar fi contractat virusul la biserică, în urmă cu două săptămâni. 
 

×
Subiecte în articol: FCSB