x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Fotbaliștii români sunt testați zilnic pentru COVID-19 pe durata JO de la Tokyo

Fotbaliștii români sunt testați zilnic pentru COVID-19 pe durata JO de la Tokyo

17 Iul 2021   •   21:25
Fotbaliștii români sunt testați zilnic pentru COVID-19 pe durata JO de la Tokyo

Membrii lotului olimpic de fotbal al României sunt testați zilnic pentru COVID-19 pe toată durata Jocurilor Olimpice, a anunțat Federația Română de Fotbal (FRF).

„Tokyotricolorii sunt testați zilnic pentru COVID, pe toată durata Jocurilor Olimpice, în Japonia! Metoda e diferită față de de cele utilizate de obicei în România: fiecare jucător și membru al staff-ului furnizează dimineața probă de salivă pentru analiză”, a informat FRF.

În plus, o aplicație mobilă obligatorie, COCOA, instalată pe telefonul fiecăruia încă din prima zi în Japonia, monitorizează non-stop deplasările făcute, astfel încât să poată minimiza riscul răspândii virusului, prin identificarea contacților, în cazul unei persoane pozitive.

Conform FRF, o altă aplicație, OCHA, obligatorie și ea, solicită completarea zilnică a unui formular privind starea generală de sănătate, temperatura corpului, eventualele simptome COVID ale titularului de cont, dar și ale cunoscuților acestuia: „Aplicația OCHA a fost instalată încă de la intrarea în cantonamentul de la Mogoșoaia, iar mai mulți pași au fost făcuți periodic în aplicație în ultimele săptămâni pentru respectarea protocoalelor organizatorilor”.

Tricolorii se vor pregăti în Japonia în 4 baze sportive. Kashima Antlers Club House & Shinshima Park pentru primele două meciuri din grupă, Sapporo Soccer Park și Atsubetsu Park înaintea meciului 3.

Programul lotului României la Jocurile Olimpice:

Joi, 22 iulie
Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima)

Duminică, 25 iulie
România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima)

Miercuri, 28 iulie
România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo).

Mediafax

×
Subiecte în articol: JO tokyo