x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Încep preliminariile cupelor europene. CFR Cluj debutează azi în Turul I al Champions League

Încep preliminariile cupelor europene. CFR Cluj debutează azi în Turul I al Champions League

de Adi Munteanu    |    06 Iul 2021   •   08:01
Încep preliminariile cupelor europene. CFR Cluj debutează azi în Turul I al Champions League

Campioana României începe azi, ora 20.00, campania de calificare în grupele cupelor europene. Obiectivul declarat de clujeni este accederea în grupele Europa League având în vedere că doar o minune îi poate califica în grupele Champions League, unde doar patru echipe campioane se pot strecura printre cele 26 de echipe calificate automat în grupe.

 

Echipa din Gruia joacă diseară, pe teren propriu, prima manșă a Turului I a calificărilor Champions League împotriva campioanei Bosniei, Borac Banja Luka. Ex-iugoslavii sunt la a doua prezență în preliminariile Champions League după sezonul 2011-2012, când au fost eliminați chiar din primul tur de Maccabi Haifa cu 7-4 la general.  În istoria participărilor în cupele europene, Borac Banja Luka a trecut doar de două ori de primul tur. Prima oară în 1975, când i-au învins pe luxemburghezii de la Rumelange, și anul trecut, când i-au depășit pe macedonenii de la Sutjeska Nikšić, însă de fiecare dată au fost eliminați în turul următor. 

Teoretic, CFR nu ar trebui să aibă emoții în această dublă, însă clujenii au mai „comis” surprize neplăcute, cum a fost rușinoasa eliminare în fața luxemburghezilor de la Dudelange în sezonul 2018-2019, cu două înfrângeri.

Dacă va merge în Turul II, CFR va juca cu învingătoarea dintre Fola (Luxemburg) și Lincoln (Gibraltar). Dacă va fi eliminată de campioana Bosniei, CFR se va duce direct în preliminariile Conference League, a treia competiție valorică a Europei, aflată la prima ediție, acolo unde vor juca și celelalte trei echipe românești, FCSB, CS Universitatea Craiova și Sepsi Sf. Gheorghe.

Noul antrenor Șumudică a făcut câteva schimbări la echipă. A renunțat la câțiva jucători străini printre care Mario Rondón, Michael Pereira, Paulo Vinícius, Ben Youssef, Luís Aurélio și William Soares, și a promovat mai mulți jucători români, printre care Denis Alex Rusu, adus împrumut de la Șoimii Lipova.

×
Subiecte în articol: cfr cluj champions league