x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Legendarul fotbalist Del Piero va fi prezent la meciul de retragere al lui Adrian Mutu

Legendarul fotbalist Del Piero va fi prezent la meciul de retragere al lui Adrian Mutu

10 Dec 2019   •   13:35
Legendarul fotbalist Del Piero va fi prezent la meciul de retragere al lui Adrian Mutu
Sursa foto: antena1

Fostul mare fotbalist italian Alessandro Del Piero a confirmat că va fi prezent la meciul de retragere al lui Adrian Mutu, care va avea loc vara viitoare, la Cluj-Napoca.
Legendarul Alessandro Del Piero va evolua pentru selecţionata mondială în meciul cu echipa foştilor mari jucători români, în care va juca Mutu, pe 13 iunie, la Sports Festival 2020.
Au mai confirmat participarea la selecţionata mondială Francesco Totti, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso şi Sebastien Frey.

În echipa României, pe lângă Mirel Rădoi şi Adrian Mutu, vor mai intra pe teren Giani Kiriţă, Marius Niculae, Ciprian Marica şi Lucian Sânmărtean.

Del Piero a ajuns la Juventus în 1993 şi a devenit golgheterul all-time al clubului, cu 290 de goluri, dintre care 135 decisive. Cu numărul 10 pe tricou, Del Piero deţine şi recordul absolut de prezenţe în cadrul clubului: 705 meciuri.

Adrian Mutu şi Del Piero au jucat împreună un sezon la Juventus şi au fost adversari timp de 9 sezoane în campionatul italian. Cei doi au reuşit să ducă echipa până în sferturile de finală ale Ligii Campionilor în sezonul 2005-2006.

Alessandro Del Piero a scris istorie şi la naţionala Italiei. A jucat la trei Cupe Mondiale şi la patru Campionate Europene. Vârful carierei sale a fost în 2006, când a câştigat finala Cupei Mondiale. În perioada 2012-2014, Del Piero a evoluat la FC Sydney.

În 2018, la prima ediţie Sports Festival, organizatorii au adus în faţa publicului, la Cluj, Generaţia de Aur a fotbalului românesc şi legendele Barcelonei. Vedetele ediţiei din 2019 au fost Simona Halep, Marius Copil, Fabio Fognini, Darren Cahill. A treia ediţie a Sports Festival, eveniment care promovează bucuria mişcării şi spectacolul sportului, va avea loc în intervalul 11-14 iunie 2020.
 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: adrian mutu del piero fotbal