x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Marica va fi căpitan în meciul cu Bosnia.

Marica va fi căpitan în meciul cu Bosnia.

29 Mai 2011   •   07:23
Marica va fi căpitan în meciul cu Bosnia.

Selectionerul Razvan Lucescu a decis ca atacantul lui VfB Stuttgart, Ciprian Marica, sa poarte banderola de capitan al nationalei Romaniei dupa retragerea lui Cristi Chivu. Marica va purta in premiera banderola la meciul de vineri cu Bosnia si va fi al cincilea capitan din mandatul lui Lucescu jr., dupa Chivu, Radoi, Rat si Tamas.

Selectionerul a luat aceasta decizie dupa ce s-a consultat si cu Adrian Mutu, veteranul lotului si liderul incontestabil al vestiarului dupa retragerile lui Radoi si Chivu. La 25 de ani, Marica este cel mai tanar dintre jucatorii cu experienta din lor, grup care ii mai cuprinde pe Mutu (32 de ani), Rat (30 de ani) si Tamas (27 de ani).

Atacantul lui VfB Stuttgart a debutat la echipa nationala in 16 noiembrie 2003, promovat de Anghel Iordanescu. In cei aproape 8 ani in tricoul reprezentativei a adunat 47 de selectii si a marcat 14 goluri, fiind al doilea golgeter in activitate, dupa Mutu, care are 31 de reusite. La echipa de club, Marica trece printr-o perioada foarte grea, el nefiind folosit de antrenorul Bruno Labbadia de la 30 ianuarie. In ultimele patru luni, el a evoluat doar in trei meciuri, toate sustinute la prima reprezentativa, cu Cipru (1-1), Bosnia (1-2), cand a si marcat, si cu Luxemburg (3-1).

×