x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Marius Lăcătuş a demisionat din funcţia de antrenor al Stelei!

Marius Lăcătuş a demisionat din funcţia de antrenor al Stelei!

07 Mar 2011   •   12:00
Marius Lăcătuş a demisionat din funcţia de antrenor al Stelei!

Deşi declarase imediat după înfrângerea suferită în faţa Braşovului, scor 0-3, că nu se gândeşte la demisie, Marius Lăcătuş a renunţat în această dimineaţă la funcţia de antrenor principal al Stelei!

Anunţul a fost făcut de către finanţatorul echipei, Gigi Becali,  într-o intervenţie telefonică la Sport.ro: "Lăcătuş a venit în faţa echipei şi a anunţat că-şi dă demisia! A plecat!", a spus Becali, care a precizat că antrenamentele vor fi conduse de Edi Iordănescu şi Gabriel Caramarin. "Nu vom căuta un antrenor experimentat acum, ci pe cineva care să conducă echipa pentru trei luni", a mai precizat finanţatorul stelist.

Coincidenţă sau nu, şi Victor Piţurcă a plecat de la Steaua tot după un meci cu FC Braşov, cel disputat chiar în turul acestui campionat şi încheiat la egalitate,1-1!

Prima variantă de antrenor avansată de Gigi Becali este Cosmin Olăroiu, însă acesta, deşi nu are nici un angajament în acest moment, a negat posibilitatea de a reveni în Ghencea. A doua variantă ar fi chiar Piţurcă, însă dacă acesta va reveni la Steaua foarte probabil managerul general Mihai Stoica ar pleca cunoscut fiind faptul că cei doi nu se înghit!

Prin demisia de luni, Marius Lăcătuş îşi încheie, astfel, al treilea mandat pe banca Stelei în postura de antrenor principal, mandat început în septembrie 2010. El i-a mai antrenat pe roş-albaştri în perioada octombrie 2007-octombrie 2008 şi din decembrie 2008 până în mai 2009.

În al treilea mandat la Steaua, Lăcătuş a debutat cu un egal pe banca Stelei, scor 3-3, cu Napoli, după ce în minutul 16 al meciului "roş-albaştri" conduceau cu 3-0! Parcursul în Liga Europei al Stelei s-a oprit tot în grupele competiţiei. La ultimul meci al grupei, cu Napoli, în deplasare, Steaua avea nevoie de cel puţin un egal pentru calificare, dar a pierdut partida cu 0-1 după un gol în minutul 92. Cu Lăcătuş antrenor principal, Steaua s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a trecut de Sportul Studenţesc şi de Rapid, şi a obţinut cinci victorii în campionat şi una în Liga Europa. Lăcătuş a preluat echipa de pe poziţia a cincea a clasamentului Ligii I, la patru puncte de liderul Oţelul Galaţi. După etapa a XX-a a Ligii I, Steaua se află pe locul al şaşelea al clasamentului, la zece puncte de acelaşi lider, Oţelul Galaţi.

Steaua a început sezonul cu o formulă tehnică în care manager general era antrenorul Victor Piţurcă, iar antrenor principal Eugen Neagoe. După plecarea acestora, în etapa a III-a a Ligii 1, antrenor principal a fost numit Ilie Dumitrescu. El a renunţat la post după remiza de pe teren propriu cu Astra Ploieşti, în etapa a VIII-a. Antrenor interimar a fost numit secundul Eduard Iordănescu, care a condus echipa în meciul din Cupa României, cu Gaz Metan CFR Craiova, scor 1-0, şi în etapa a IX-a, cu Oţelul.
×