x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Meciurile din Liga I de fotbal ar putea fi prelungite până la 18 august. Când începe noul campionat

Meciurile din Liga I de fotbal ar putea fi prelungite până la 18 august. Când începe noul campionat

30 Iul 2020   •   16:08
Meciurile din Liga I de fotbal ar putea fi prelungite până la 18 august. Când începe noul campionat

Adunarea Generală a Ligi Profesioniste de Fotbal (LPF) solicită Federaţiei Române de Fotbal (FRF) prelungirea sezonului Ligii I până la 18 august, pentru a putea fi disputate meciurile amânate din cauza infecțiilor cu COVID-19, după cum a declarat secretarul general al LPF, Justin Ştefan.

Meciul de baraj pentru menţinere/retrogradare în Liga I se va juca pe 21 august, dacă cererea va fi aprobată de Comitetul Executiv al FRF.

"S-au discutat aspecte care ţin de partea organizatorică, s-au aprobat situaţiile financiare, ce ţine de politicile contabile şi descărcarea contabilă. Am discutat apoi câteva aspecte care ţin de continuarea ulterioară a activităţii, situaţia clubului Dinamo Bucureşti.

Am stabilit împreună că obiectivul nostru rămâne să disputăm toate cele 268 de jocuri programate conform înţelegerii cu partenerul media.

Asta înseamnă că pentru a juca toate meciurile lui Dinamo este nevoie de extinderea play-out-ului până la data de 18 august, urmând ca meciul de baraj să se joace undeva pe 21 august.

Vom înainta această propunere către FRF, decizia finală aparţine Comitetului Executiv sau de Urgenţă al FRF. Vom vedea ce decizie vor lua referitor la acest aspect. Nu cred că există un astfel de risc de a nu se acorda titlul de campioană. Asta ar însemna anularea sezonului şi nu cred că e oportună pentru nimeni. Eu cred că se vor găsi soluţii pentru terminare competiţiei pe teren. Sunt şanse reale ca mâine să avem programat meciul dintre Astra şi Craiova", a declarat Justin Ştefan.

Obiectivul principal al LPF este finalizarea competiţiei pe teren, cu varianta de întrerupere a play-out-ului, în cazul unor noi infectări cu COVID-19.

"În ceea ce priveşte situaţia Astrei, astăzi se vor testa atât prima echipă, cât şi echipa a doua. În cazul în care vor exista două teste negative (consecutive) vom avea meciul cu Craiova programat mâine seară. Am discutat şi ce se întâmplă cu play-out-ul în cazul în care competiţia nu va mai putea continua. Spre exemplu, apare un alt caz de COVID.

Au fost două variante de discuţii, prima de a continua competiţia şi să vedem ce se întâmplă cu meciurile care nu se pot disputa, să existe sancţiuni. Să dai meci pierdut pe zona de play-out, pentru că dacă va continua competiţia până la 18 august e posibil să mai apară cazuri. Şi atunci fie tragi linie şi aplici criterii de departajare, fie continui cu ceea ce poţi să joci şi ce celelalte meciuri care nu se pot juca, respectiv 3-0. Dar regula operează numai pentru viitor.

Sau a doua variantă, se întrerupe competiţia şi care sunt criteriile de departajare. Pe criteriile de departajare avem o adresa comunicată FRF în 4 iunie. Este posibil să se intervină anumite modificări pe aceste criterii. A rămas să trimitem o adresă către toate cluburile din Liga I şi în funcţie de răspunsurile primite să le trimitem mâine către FRF", a precizat oficialul.

Viitorul sezon al Ligii I ar putea fi decalat pentru data de 29 august, în cazul în care deţinătorul drepturilor TV va agrea acest program

"Există o discuţie de amânare a viitorului sezon pentru 29 august, dar rămâne să discutăm cu deţinătorul de drepturi. Vorbim de două sezoane de compromis, însă la final mesajul a fost simplu, dacă vrem să încasăm cele 28 de milioane din contractul pe următorul sezon e nevoie să furnizăm 268 de jocuri. Asta creează anumite necazuri, pentru că îşi făcuseră un program legat de vacanţă şi transferuri".

Numărul de echipe din Liga I, în viitorul sezon, nu va fi majorat.

"Acum avem o competiţie în desfăşurare, sub nicio formă nu se pun în discuţie modificări în structura competiţiei, pentru că altfel vom afecta integritatea acestei competiţii", a spus Ştefan.

De la reluarea campionatului Ligii I, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la jucătorii şi angajaţii cluburilor FC Dinamo, FC Botoşani, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Politehnica Iaşi şi Astra Giurgiu, fapt ce a dus la suspendarea unor meciuri şi la deschiderea unor anchete epidemiologice.

În Liga a II-a au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti, FC Argeş şi ASU Poli Timişoara.

Printre arbitri au fost depistate patru cazuri, aceștia fiind opriți de la delegări.

×
Subiecte în articol: lpf fotbal liga 1 campionat Justin Ştefan