x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern România- Franţa 0-0 Rătăciţi printre brazde

România- Franţa 0-0 Rătăciţi printre brazde

de Mihai Igirosanu    |    06 Sep 2011   •   21:00

55.000 de oameni au umplut pana la refuz minunea rasarita din ruinele vechiului "23 august", insa nu au ramas cu gura cascata decat datorita arhitecturii superbe a National Arena. Pe un gazon care a cedat dupa putin mai mult de 10 minute de la primul fluier al centralului Howard Webb, jucatorii Romaniei au aratat aproape la fel ca si in ultimii multi, multi ani.

Ca o echipa mica, inghesuita speriata in propria carapace si jucand "la ce-o iesi", ajutata si de brazdele care au impiedicat adversarul evident superior sa ne ingenuncheze. Franta a parut sa nu forteze si s-a multumit pe final cu o remiza care o apropie aproape decisiv de castigarea grupei. Despre echipa nationala a Romaniei? Nimic nou.

In timp ce reprezentativa lui Victor Piturca incerca din rasputeri sa obtina o remiza "de palmares", adversarii nostri din lupta pentru locul 2, bosniacii marcau la Zenica in minutul 87 al confruntarii cu Belarus, reusita sinonima, practic, cu eli­minarea Romaniei. Ceea ce nu re­prezinta nicio surpriza.

Finalul i-a gasit pe jucatori cu capetele plecate, incercand sa salute tribunele, insa au parasit impunatoarea arena in huiduielile unor oameni care s-au saturat sa vada un fotbal umil.

Capitan in meciul de aseara, Razvan Rat a declarat, dupa meci: "Nu este de competenta mea sa comentez ce s-a intamplat cu gazonul, insa vedeti in ce conditii s-a jucat, uitati-va ce este in spate. Franta nu si-a creat prea multe ocazii, pe cand noi am avut mult ocazii bune de a marca. Jucatori precum Matel sau Luchin sunt un castig pentru viitor. Este normala reactia suporterilor la final. Sunt suparati pentru ca este aproape pierduta calificarea".

"Nu trebuie sa fie o seara trista si nu trebuie sa ne rugam sa piarda alte echipe ca sa ne calificam noi. Cred ca a fost o sarbatoare, baietii s-au comportat excelent din punct de vedere tactic"
Victor Piturca, selectioner Romania

"Starea terenului a fost un mare avantaj pentru echipa Ro­ma­niei, pentru ca a fost echipa care s-a aparat. Noi am avut posesia si am incercat sa jucam"
Laurent Blanc, selectioner Franta

ECHIPELE
● Romania: Tatarusanu – Luchin, Chiriches, D. Goian, Rat – Nicolita, Bourceanu, C. Lazar (‘43 B. Stancu), Cr. Tanase, Cocis – Marica (‘90+1 Bucur). Antrenor: Victor Piturca
● Franta: Lloris – Sagna, Rami, Abidal, Evra - Martin, M’Vila, Cabaye (‘76 Nasri), Valbuena (‘71 Remy) – Ben­zema, Ribery. Antrenor: Laurent Blanc

×
Subiecte în articol: romania franta