x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ronny Levy şi-a dat demisia. Ilie Stan, noul antrenor al Stelei

Ronny Levy şi-a dat demisia. Ilie Stan, noul antrenor al Stelei

30 Sep 2011   •   05:38
Ronny Levy şi-a dat demisia. Ilie Stan, noul antrenor al Stelei

Israelianul Ronny Levy si-a dat demisia din functia de antrenor al Stelei, dupa egalul de joi cu AEK Larnaca din grupele Europa League, scor 1-1.

UPDATE 11:35 - Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, astazi, la Sport.ro, ca tehnicianul Ilie Stan a acceptat sa preia functia de antrenor al formatiei steliste, in locul lui Ronny Levy, cel putin pana la finalul turului.

"A venit Ilie Stan la mine acasa, am discutat toate detaliile si mergem sa ne intalnim cu Edi Iordanescu si cu Gabi Margarit, dupa care ne vom deplasa direct la Mogosoaia, la echipa. Noi am discutat pentru un an, dar la finalul turului vom face o analiza. Nu am discutat de bani, inca. Pe Ilie Stan il cunosc bine, doar l-am avut antrenor la Buzau. El a acceptat sa vina la Steaua, a zis ca nu-l intereseaza banii, vrea sa faca treaba", a declarat Becali la Sport.ro.

Conform Gazetei Sporturilor, tehnicianul israelian i-a strans pe jucatorii stelisti in jurul sau pe aeroportul din Larnaca si i-a anuntat ca nu vor mai lucra impreuna, multumindu-le pentru colaborare si strangandu-le mainile fiecaruia.

Steaua trece printr-o criza accentuata, in ultimele sase meciuri oficiale ros-albastrii obtinand o singura victorie, 4-0 cu Sanatatea Cluj in Cupa Romaniei.

Gigi Becali: Ilie Stan este cel mai aproape de Steaua la ora aceasta

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, ca a discutat cu Ilie Stan despre o eventuala preluare a conducerii tehnice a formatiei Steaua de catre acesta si ca fostul antrenor al formatiei CS Mioveni "este disperat" sa vina la gruparea din Ghencea.

"Am vorbit si cu Ilie Stan si cu inca cineva, dar el (n.r. - Stan) este cel mai aproape la ora asta. Dar ma mai consult. Este disperat, este visul lui (n.r. - sa vina la Steaua). O data in viata ai un astfel de tren. Nu-l cunosc personal, dar mi-a placut ca echipele mici la care a fost jucau bine fotbal. Mai am si alte variante, dar putin probabile", a spus Becali, la sport.ro.

Intr-o alta interventie la Sport.ro, Gigi Becali a declarat ca doreste sa-l schimbe din functie pe antrenorul Ronny Levy , dupa meciul pe care Steaua l-a terminat la egalitate, scor 1-1, cu AEK Larnaca, in Liga Europa, si ca se gandeste sa aduca un tehnician tanar. "Ma gandesc sa-l schimb, dar poate o sa-si dea el demisia. Nu stiu deocamdata cine ar putea fi noul antrenor. Nu prea mai vreau antrenori straini. Nu vreau antrenor strain daca nu stie limba romana", a spus Becali.

Finantatorul stelist a adaugat ca doreste sa aduca un antrenor tanar: "Vreau antrenor cum are Dinamo, de 23-24 de ani, unul tanar. O sa pun antrenor tanar, sa vedem care este situatia".

Intrebat daca se gandeste la vreun antrenor, Becali a mentionat numele lui Dusan Uhrin Jr, a lui Ilie Stan si a lui Petre Grigoras, mentionand ca acesta din urma nu va fi lasat de Marin Condescu sa plece de la Pandurii Targu Jiu.

Fost jucator la Steaua intre 1987 si 1995, Ilie Stan si-a inceput cariera de antrenor in 2003, la Al Seeb (Oman) si a mai trecut pe la UTA Arad (2004), FCM Targoviste (2006), Gloria Buzau (2007), Dunarea Giurgiu (2007-2008), Victoria Branesti (2008-2011) si CS Mioveni (2011). Stan a mai fost secundul lui Anghel Iordanescu la nationala Romaniei, dar si la echipele arabe Al Ain, Al Ittihad sau Al Shababi. Cea mai importanta reusita a lui Stan ca antrenor a fost promovarea echipei Victoria Branesti din Liga a III-a in primul esalon in numai doua sezoane. In aprilie 2011, cu putin timp inaintea finalului sezonului, Stan a demisionat de la conducerea tehnica a ilfovenilor, din cauza rezultatelor slabe care au dus echipa inapoi in liga secunda.

×
Subiecte în articol: steaua gigi becali levy larnaca ronny