x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Șoc în Liga 1! Șase jucători de la Dinamo, pozitivi la coronavirus. Meciul cu Chindia a fost amânat

Șoc în Liga 1! Șase jucători de la Dinamo, pozitivi la coronavirus. Meciul cu Chindia a fost amânat

16 Iul 2020   •   11:46
Șoc în Liga 1! Șase jucători de la Dinamo, pozitivi la coronavirus. Meciul cu Chindia a fost amânat
Sursa foto: Hepta

Șase jucători de la Dinamo au fost testați pozitiv de Covid-19, iar o anchetă epidemiologică va începe în cel mai scurt timp, anunță Digisport.

 

Jucătorii au fost trimiși în izolare acasă iar testele vor fi reluate! Cei 6 jucători sunt: Filip Mrzljak, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Stefan Fară, Alexandru Răuţă şi Vali Lazăr. 

Clubul Dinamo va organiza o nouă sesiune de teste pentru COVID-19, la altă clinică, iar LPF așteaptă și a doua serie de rezultate.

Meciul Dinamo - Chindia, programat pentru astăzi, la ora 19:00, a fost amânat!

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a confirmat: "Înțeleg că este vorba despre șase jucători testați pozitiv, se va repeta testul astăzi, iar mâine se vor repeta testele.

Avem precedentul de la Petrolul, e clar. Au fost situații cu mai mulți jucători testați pozitivi. Nu știu ce impact are asupra lotului. Îl așteptăm pe domnul Bălănescu să ajungă la LPF și să ajungă mai departe.

Nu vrem să fie dezavantajați, așa încât vestea e prea proaspătă. Avem doar niște scenarii și sper ca până la sfârșitul zilei să avem mai multe informații", a spus Justin Ștefan, la Pro X.

Conform protocolului medical, atunci când sunt mai mult de trei cazuri la o echipă este considerat focar de infecţie. Jucătorii dinamovişti depistaţi au mers la spital pentru repetarea testelor, în timp ce restul jucătorilor au mers acasa, în izolare. Se va sta cinci zile în izolare, apoi vor fi efectuate noi teste. Dacă sunt negative se vor putea reîncepe antrenamentele. 

Dinamo a fost primul club din Liga 1 la care s-a depistat un caz de coronavirus, dupa ce magazionerul clubului a fost testat pozitiv. Echipa din Ștefan cel Mare a intrat în izolare, iar meciurile au fost amanate. 

×
Subiecte în articol: Dinamo Bucureşti coronavirus