x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Suporterii Dinamo vor să cumpere pachetul majoritar de acțiuni al clubului

Suporterii Dinamo vor să cumpere pachetul majoritar de acțiuni al clubului

19 Mai 2020   •   11:20
Suporterii Dinamo vor să cumpere pachetul majoritar de acțiuni al clubului

Suporterii echipei de fotbal Dinamo anunță intenția de cumpărare, prin programul Doar Dinamo Bucureşti (DDB), pachetul majoritar de acţiuni al clubului, ca urmare a expirării termenului de vânzare către un grup de investitori spanioli.

"În urma discuţiilor apărute în ultima vreme şi a nesfârşitelor tratative încheiate fără succes, după ce ne-am exprimat susţinerea faţă de ultimii investitori care au negociat pentru cumpărarea clubului, vă anunţăm că:

- vom solicita clubului FC Dinamo 1948 documentele contabile şi actele de inventar, le vom studia şi vom face o evaluare a situaţiei clubului,

- vom prezenta membrilor DDB concluziile în modul cel mai transparent,

- îi vom invita pe membrii cotizanţi să se exprime prin vot în legătură cu preluarea clubului de către suporteri prin Program DDB", se arată în comunicatul DDB.

Reprezentanţii DDB îi îndeamnă pe suporterii dinamovişti să se alăture proiectului, conform căruia în momentul atingerii cifrei de 10.000 de membri, fanii vor putea prelua pachetul majoritar de acţiuni.

Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, declara anterior că a ajuns la un compromis pentru vânzarea, contra sumei de 1 leu, a clubului de fotbal către un grup de investitori spanioli, reprezentat de Herminio Menendez, fost director general al grupărilor spaniole Sporting Gijon şi Sevilla FC.

Investitorii iberici, care ar dori să îl pună preşedinte la FC Dinamo pe fostul jucător şi antrenor Ioan Andone, ar fi trebuit să achite restanţele de 180.000 de euro, până la 30 aprilie, pentru ca echipa să primească licenţa de participare în ediţia 2020-2021 a Ligii I.

Negoiţă spunea că în cazul în care nu se ajunge la un acord cu un investitor, va ceda clubul suporterilor, dar speră ca aceştia, reprezentanţi de Asociaţia Dinamovişti pentru Dinamo (ADPD) şi Asociaţia Suporterilor "Peluza Cătălin Hîldan", să se unească.

Asociaţia Dinamovişti pentru Dinamo (ADPD), susţinută de Cornel Dinu, a făcut, la 17 aprilie, o ofertă publică în valoare de 1 leu pentru cumpărarea de la omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a pachetului majoritar de acţiuni (82,9368%) pe care îl deţine la clubul de fotbal FC Dinamo.

O altă asociaţie a suporterilor dinamovişti, AS "Peluza Cătălin Hîldan", vrea să înceapă tratativele cu Ionuţ Negoiţă pentru preluarea clubului. Asociaţia a cumpărat, în februarie 2020, 10,06% din acţiunile deţinute de Ionuţ Negoiţă, prin programul "Doar Dinamo Bucureşti" (DDB). Aceeaşi asociaţie a strâns în ultimele zile din donaţii de 200.000 de lei pentru obţinerea licenţei clubului pentru sezonul 2020-2021 al Ligii I.

Ionuţ Negoiţă a anunţat, în luna martie, că nu mai este dispus să investească la FC Dinamo şi gruparea are nevoie de 180.000 de euro pentru a achita datoriile până la sfârşitul lunii aprilie şi a obţine licenţa de participare în ediţia 2020-2021 a Ligii I.

El a precizat că este dispus să cedeze oricui cele 82,9368% din acțiuni pe care le deţine, prin firma SC Lotus Perfect Products SRL, la FC Dinamo, în schimbul sumei de 1 leu.

×
Subiecte în articol: dinamo