x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Tragerea la sorţi a semifinalelor Cupei României! Meci tare la Craiova

Tragerea la sorţi a semifinalelor Cupei României! Meci tare la Craiova

14 Mar 2018   •   13:24
Tragerea la sorţi a semifinalelor Cupei României! Meci tare la Craiova

CS Universitatea Craiova o va întâlni pe FC Botoşani, iar formaţia de ligă secundă FC Hermannstadt o va înfrunta pe Gaz Metan Mediaş, în semifinalele Cupei României la fotbal, potrivit tragerii la sorţi efectuate miercuri la Casa Fotbalului.

Partidele se vor disputa în dublă manşă, turul fiind programat în intervalul 17-19 aprilie, la Craiova, respectiv Sibiu, iar returul în perioada 8-10 mai, la Mediaş, respectiv Botoşani.

Finala competiţiei va avea loc în data de 27 mai, stadionul care o va găzdui nefiind stabilit încă.

FC Hermannstadt şi FC Botoşani vor evolua în premieră în semifinalele competiţiei KO.

Potrivit regulamentului, în cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării. FC Hermannstadt este singura semifinalistă care nu are instalaţie de nocturnă.

Pentru instalaţiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalaţiei de nocturnă emis de constructor, prin care să se ateste conformitatea instalaţiei cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum şi dovada instalării acesteia. În cazul în care începând cu faza optimilor de finală se întâlnesc echipe din categorii diferite şi echipa organizatoare nu deţine instalaţie de nocturnă, la cererea echipei care deţine această facilitate şi cu acordul celeilalte echipe, jocul se poate disputa pe terenul echipei care deţine instalaţie de nocturnă.

Jocurile din semifinale se desfăşoară după regula golurilor marcate în deplasare. În caz de rezultate identice în ambele partide, după cele 90 de minute ale jocului retur, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În conformitate cu modificarea articolului 30, punctul 11 din ROAF, aprobată în şedinţa Comitetului Executiv din 8 august 2017, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata celor 90 de minute regulamentare de joc. Totodată, va fi permisă efectuarea unei a patra înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri şi doar în situaţia în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare de joc.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: cupa romaniei