x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Antrenorul spaniol Unai Emery, demis de Arsenal. Cine l-a înlocuit

Antrenorul spaniol Unai Emery, demis de Arsenal. Cine l-a înlocuit

29 Noi 2019   •   13:39
Antrenorul spaniol Unai Emery, demis de Arsenal. Cine l-a înlocuit
Sursa foto: antena3

Clubul englez de fotbal Arsenal l-a demis pe antrenorul spaniol Unai Emery, după o colaborare de 18 luni, din cauza rezultatelor slabe din acest sezon, iar în locul său a fost numit interimar fostul internaţional suedez Freddie Ljungberg.

Lui Emery i-a fost fatală înfrângerea cu 1-2 suferită de ''tunari'' joi seara la Londra, în faţa echipei germane Eintracht Frankurt, în Europa League, Arsenal ajungând la şapte meciuri consecutive fără victorie în toate competiţiile. Emery s-a clasat pe 5 cu Arsenal în sezonul trecut din Premier League şi a jucat finala League.

Echipa londoneză ocupă locul 8 în Premier League, la opt puncte de zona Champions League şi speranţele redresării formaţiei au fost puse în Ljungberg, fost jucător (1998-2007) şi secundul lui Emery.

Emery, care i-a succedat francezului Arsene Wenger, antrenor la Arsenal între 1996 şi 2018, l-a transferat în vară pe ivorianul Nicolas Pepe pentru 80 de milioane de euro şi nu a câştigat decât jumătate din meciurile disputate, 25 din 51.

Tehnicianul de origine bască este al doilea antrenor al echipelor 'Big Five'' din Premier League demis în acest sezon, după ce argentinianul Mauricio Pochettino a fost înlocuit de Tottenham cu portughezul Jose Mourinho la jumătatea acestei luni.

Ljungberg va debuta duminică ca interimar la ''tunarilor'' în meciul din deplasare cu Norwich City.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: clubul arsenal fotbal