x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Arena Națională găzduiește joi al doilea meci de la EURO 2020 între Ucraina și Macedonia de Nord

Arena Națională găzduiește joi al doilea meci de la EURO 2020 între Ucraina și Macedonia de Nord

17 Iun 2021   •   13:25
Arena Națională găzduiește joi al doilea meci de la EURO 2020 între Ucraina și Macedonia de Nord

Faza grupelor la UEFA EURO 2020 continuă joi cu al doilea meci găzduit de Arena Națională din București. Se întâlnesc Ucraina și Macedonia de Nord, ambele învinse în prima rundă. Pentru a păstra șanse la calificarea în optimi, o victorie este absolut necesară, pentru oricare din cele două naționale.

Meciul, contând pentru Grupa C, începe la 16.00 și va avea în tribune, la fel ca și la primul meci, dintre Austria și Macedonia de Nord, în jur de 13.900 de spectatori, reprezentând 25% din capacitatea stadionului.

Ambele echipe ce se confruntă joi au debutat cu stângul la Euro 2020.

Ucraina a fost la un pas de a obține un egal nesperat în fața Olandei, după ce a reușit să anuleze avantajul de două goluri obținut de batavi, care apoi au reușit să marcheze pentru 3-2, la Amsterdam, în fața propriilor suporteri.

Debutantă la un turneu final, Macedonia de Nord a fost și ea egala Austriei până în minutul 78 al partidei, când Gregoritsch a marcat pentru 2-1, tabela fiind închisă de austrieci prin Arnautovic în minutul 89.

Totuși, Macedonia de Nord s-a bucurat de un moment de glorie, atunci când eroul național Goran Pandev a marcat golul egalizator de 1-1, în minnutul 12, primul al țării sale la un turneu final, devenind totodată al doilea cel mai în vârstă marcator la EURO.

Macedonenii speră să facă mai mult decât istorie, joi, la București, ținând cont că echipa care pierde în acest joc ar putea fi eliminată încă din faza grupelor, în funcție de rezultatul celui de al doilea meci al zilei din grupă, dintre Olanda și Austria.

Cele două reprezentative se întâlnesc pentru a cincea oară, ultima dată, în urmă cu 6 ani, Ucraina câștigând cu 2-0 în deplasare, în preliminariile pentru EURO 2016, când s-a impus și pe teren propriu, cu 1-0.

Anterior, Macedonia a reușit să câștige cu 1-0 un amical, pe teren propriu, în 2004, și să obțină o remiză albă, în deplasare, în 2003.

În urma controversei create de alocarea de locuri pentru legendele fotbalului românesc în Tribuna a II-a, a Arenei Naționale, la meciul dintre Austria și Macedonia de Nord, este posibil ca acestea să nu participe la meciul de joi, în ciuda faptului că de data aceasta au primit invitații la Tribuna VIP.

Mediafax

×