x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Barcelona a câștigat Liga Campionilor la fotbal feminin

Barcelona a câștigat Liga Campionilor la fotbal feminin

17 Mai 2021   •   08:00
Barcelona a câștigat Liga Campionilor la fotbal feminin

Echipa de fotbal feminin a clubului Barcelona a devenit duminică seara câștigătoarea Ligii Campionilor la fotbal feminin, după ce s-a impus cu 4-0, în fața echipei similare de clubului Chelsea Londra. Catalanele au bifat o premieră, fiind prima echipă spaniolă care câștigă trofeul.

Barcelona a mai fost calificată în finala din 2019, când a fost învinsă cu 4-1 de Lyon.

Finala s-a jucat pe stadionul Gamla Ullevi din Göteborg, Suedia, prima reușită a serii fiind autogolul lui Melanie Leupolz, în secunda 33 a jocului.

Celelalte trei goluri le-au aparținut lui Alexia Putelas (2-0, min. 14), Aintana Bonmati (3-0. min. 21) și lui Caroline Hansen (4-0, min. 36).

În ciuda unui joc mai energic și mai animat în a doua jumătate, Chelsea nu a avut nici o șansă pentru o eventuală remontada.

Barcelona a devenit astfel primul club care a obținut titlul în Liga Campionilor atât la masculin, cât și la feminin, iar scorul din această finală a consemnat cea mai mare diferență de goluri dintr-o finală feminină de Liga Campionilor.

A fost prima finală a Ligii Campionilor pentru Chelsea, care ar fi putut completa vitrina cu trofee a clubului cu al treilea titlu în acest sezon, după campionat și Cupa Ligii.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fotbal feminin