x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Bosniacii nu au aprobat noul statut şi vor fi suspendaţi de UEFA!

Bosniacii nu au aprobat noul statut şi vor fi suspendaţi de UEFA!

29 Mar 2011   •   14:57
Bosniacii nu au aprobat noul statut şi vor fi suspendaţi de UEFA!
Sursa foto: /Dnevni avaz

158750-349501-2.jpgBosnia riscă excluderea din toate competiţiile fotbalistice după ce Federaţia de profil de la Sarajevo nu a adoptat astăzi, în cadrul unei Adunări Extraordinare, statutul cerut de UEFA. Propunerea a primit 22 de voturi pentru, 28 de delegaţii au votat împotrivă şi 3 persoane s-au abţinut. Conform presei bosniace, şedinţa a fost foarte tensionată, delegaţii fiind la un pas de bătaie după aflarea rezultatelor votului.

Tot azi, reprezentanţii UEFA au anunţat că aşteaptă mai multe informaţii referitoare la decizia Federaţiei Bosniace de Fotbal de a nu modifica statutul forului. "Aşteptăm mai multe informaţii, însă suspendarea va intra automat în vigoare la data de 1 aprilie", a declarat un responsabil al UEFA pentru agenţia France Presse.

Federaţia din Bosnia are ultimatum până la 1 aprilie de la UEFA pentru a schimba statutul instituţiei, în caz contrar urmând a fi exclusă din toate competiţiile. UEFA este nemulţumită de conducerea tricefală a Federaţia Bosniace, cu câte un reprezentant din partea comunităţilor sârbe, croate şi musulmane, fiecare cu un mandat de 18 luni.

România şi Bosnia fac parte din grupa D de calificare la Campionatul European din 2012. Meciul dintre două echipe a avut loc sâmbătă, la Zenica, şi a fost câştigat de gazde cu 2-1. Dacă Bosnia va fi exclusă, România va câştiga meciul cu 3-0 la masa verde.

Clasamentul Grupei D în eventualitatea excluderii Bosniei: 1. Franţa 12p (5 meciuri), 2. Albania 10p (5m), 3. Belarus 8p (5m), 4. ROMÂNIA 5p (4m), 5. Luxemburg 4p (4m), 6. Bosnia 0p.

×