x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Brazilia își apără titlul olimpic la fotbal masculin în fața Spaniei

Brazilia își apără titlul olimpic la fotbal masculin în fața Spaniei

04 Aug 2021   •   11:00
Brazilia își apără titlul olimpic la fotbal masculin în fața Spaniei

Brazilia se află în a treia finală olimpică consecutivă la fotbal masculin, după ce a învins Mexicul, la lovituri de departajare. Câștigătoarea aurului olimpic la Rio 2016 își va apăra titlul în fața Spaniei, care a trecut în semifinală de Japonia.

Finala olimpică la fotbal masculin, pentru medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, se va disputa sâmbătă între Brazilia și Spania, pe Stadionul Internațional din Yokohama.

Cele două s-au calificat marți în finala competiției masculine de fotbal, învingând în semifinale Mexic și Japonia. Brazilieni au șasa de a-și păstra titlul cucerit în urmă cu cinci ani la Rio de Janeiro, în timp ce pentru Spania este o oportunitate de a cuceri aurul olimpic pentru prima dată de la Jocurile Olimpice de la Barcelona 1992.

Brazilia și-a început aventura olimpică la Tokyo 2020 cu o victorie în mare stil împotriva Germaniei, pe care a învins-o cu 4-2. Richarlison a ținut capul de afiș al meciului cu un hat trick, atacantul jucând un rol esențial pentru brazilieni pe tot parcursul meciului.

O remiză împotriva Coastei de Fildeș, urmată de o victorie cu 3-1 împotriva Arabiei Saudite, i-a calificat pe brazilieni în fruntea grupei, pentru faza meciurilor eliminatorii.

În sferturile de finală Brazilia a înfruntat Egiptul, confruntarea foarte disputată fiind tranșată în cele din urmă cu un singur gol, opera lui Matheus Cunha.

Pentru a ajunge în a treia finală consecutivă și a-și apăra titlul, Brazilia a trebuit să învingă în semifinale pe Mexic, campioana olimpică de la Londra 2012.

În ciuda faptului că ambele echipe au avut până atunci un joc ofensiv, marcând numeroase goluri în rundele anterioare, niciuna dintre ele nu a reușit să se desprindă în cele 120 de minute, iar meciul s-a decis la penalty-uri.

Brazilia a făcut o demonstrație de măiestrie la loviturile de departajare, cu căpitanul Dani Alves în frunte, și și-a asigurat locul în meciul pentru medalia de aur.

Brazilia va avea acum oportunitatea de a-și păstra titlul pe care l-a câștigat în turneul olimpic de pe teren propriu, în urmă cu cinci ani.


Selecționata Spaniei a venit la aceste Jocuri Olimpice cu mai mulți jucători care s-au alăturat lotului după un parcurs consistent la Euro 2020.

Printre aceștia s-au numărat fundașul Pau Torres și portarul Unai Simon, care au fost cheia stabilității defensive a ibericilor, care au terminat trei meciuri fără gol primit.

Meciurile din faza grupelor s-au dovedit a fi un test dificil pentru iberici, o victorie (1-0 cu Australia) și două remize (0-0 cu Egiptul, 1-1 cu Argentina) fiind suficiente pentru a le permite să se califice în sferturile de finală.

În faza eliminatorie au fost așteptați de Coasta de Fildeș. După 90 de minute dramatice, cu două goluri marcate în ultimul minut, meciul a ajuns în prelungiri. Spania a dat drumul la joc, spulberându-i pe ivorieni în cele 30 de minute suplimentare, meciul încheindu-se cu scorul de 5-2.

Semifinala împotriva gazdelor din Japonia a pus din nou la încercare naționala Spaniei, într-un meci de 90 de minute încheiat fără goluri, care a ajuns la prelungiri.

Reușita lui Marco Asensio, la ultimele faze de joc, a evitat trecerea la executarea penalty-urilor de departajare și a trimis Spania în meciul pentru medaliile de aur.

Spaniolii au egalat deja rezultatul de la Atena 2004, cu medaliile de argint garantate, dar speră să retrăiască spiritul echipei învingătoare la Barcelona '92, pentru a obține al doilea aur olimpic din istorie.

Mexic și Japonia vor disputa meciul pentru medaliile de bronz.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fotbal