x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Calificare incredibilă pentru FCSB. Portarul Ducan, înger și demon

Calificare incredibilă pentru FCSB. Portarul Ducan, înger și demon

18 Sep 2020   •   08:29
Calificare incredibilă pentru FCSB. Portarul Ducan, înger și demon
Sursa foto: Hepta

Meci de infarct și calificare incredibilă pentru FCSB în turul al treilea al UEFA Europa League. A fost 6-6 după 120 de minute, apoi FCSB a trecut de sârbi cu 5-4 la penalty-uri.

Echipa lui Gigi Becali a avut 9 jucători și aproape tot staff-ul tehnic infectați cu noul coronavirus. FCSB a avut doar 14 jucători valizi pentru meciul cu echipa sârbă Backa Topola. 

Roș-albaștrii au revenit de la 0-2 și 2-3 și au reușit în cele din urmă să se impună după un meci nebun. Trei dintre golurile înscrise în inferioritate numerică de sârbi au venit la un minut după goluri marcate de FCSB. Sârbii au avut şi două eliminări, una în minutul 44 şi una în minutul 103.

La finalul prelungirilor, scorul a fost 6-6, golurile fiind înscrise de Milicevic ’11, Duronjic ’14, Antonic ’51, Tomanovic ‘90+4, ‘117 şi Tumbasevic ‘105+1 pentru gazde, respectiv Coman ’25, Man ’50, ’63 (penalti), ‘105, Balaz ‘90+3 (autogol) şi Petre ‘108 pentru FCSB. Penaltiul a fost acordat pentru un fault la Coman.

La loviturile de departajare, portarul echipei FCSB, Răzvan Ducan, a apărat lovitura lui Banjac, de la Backa Topola. Pentru Backa au înscris Tomanovic, Zec, Antonic şi Djuric. Pentru FCSB au marcat Moruţan, Perianu, Panţîru, Petre şi Man.

Florinel Coman a ieșit de pe teren accidentat, în minutul 73, fiind înlocuit cu Horşia. Atacantul a fost lovit în careu de Balaz și a ieșit pe pe brațele oamenilor din staff de pe gazon. Piciorul lui Coman a fost imediat imobilizat cu o atelă. 

Tânărul portar Ducan a greșit la trei goluri ale celor de la Backa Topola, dar a reușit să apere lovitura lui Banjac și să califice echipa în turul al treilea.

În turul următor, FCSB o va întâlni pe Slovan Liberec. Meciul se va disputa joi, 24 septembrie, pe Arena Națională. Meciul se joacă într-o singură manșă, iar echipa care se impune va juca în play-off pentru calificarea în grupe, o săptămână mai târziu.

"Nu mai contează cine a fost antrenor principal sau cine a dat indicații, acum e important că ne-am calificat. A fost un meci nebun, sper să nu mai trăiesc niciodată așa ceva. A fost o noapte grea înaintea meciului. N-am dormit, mulți dintre jucători s-au trezit de 5-6 ori. Nu e ușor să știi că ai COVID, să stai cu frica în sân. Bine că s-a terminat cu bine și ne întoarcem acasă calificați. Nu știu câți ne mai întoarcem acasă pentru meciul cu FC Argeș. Nu știu câți vom fi sănătoși. Conducerea se va ocupa, să vedem dacă putem amâna meciul cu Argeșul. Cred ca e posibil", a declarat Pintilii la conferința de presă, conform Gazetei Sporturilor.

×
Subiecte în articol: fcsb