x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Chelsea Londra, noua Regină a Europei

Chelsea Londra, noua Regină a Europei

30 Mai 2021   •   06:05
Chelsea Londra, noua Regină a Europei
Sursa foto: Hepta

Finala Ligii Campionilor a fost câștigată, sâmbătă seara, la limită, de Chelsea Londra, cu scorul de 1-0. Londonezii s-au impus pentru a doua oară în Liga Campionilor, cu golul marcat de Kai Havertz, în minutul 43.

Chelesea Londra câștigă pentru a doua oară trofeul suprem al celei mai importante competiții europene intercluburi, prima dată impunându-se în 2012.


Finala ediției 2020-2021 a UEFA Champions League s-a încheiat sâmbătă seara cu victoria la limită a echipei Chelsea Londra.

Prima ocazie importantă le-a aparținut londonezilor, Timo Werner șutând în brațele portarului Ederson din situație ideală, în minutul 14.

City a replicat prin Foden, al cărui șut din careu a fost blocat în ultima clipă de un fundaș advers, în minutul 29.

În minutul 39, Chelsea l-a pierdut pe Tiago Silva, care a ieșit din teren accidentat, fiind înlocuit de Andreas Christensen.

Londonezii au deschis scorul în minutul 43, când Kai Havertz a primit o pasă în adâncime de la Mason Mount, l-a driblat pe Ederson și a înscris în poarta goală.

Cetățenii au fost la un pas de a primi o lovitură de pedeapsă în minutul 60, când arbitrul partidei a analizat cu ajutorul sistemului VAR un posibil henț în careu la Reece James. În cele din urmă jocul a continuat, fără a fi dictat penalty.

Chelsea a trecut pe lângă majorarea scorului în minutul 73, Christian Pulisic reluând din careu, puțin pe lângă poartă, o minge primită de la Kai Havertz.

Manchester City a asediat poarta londonezilor în ultimele minute ale finalei, însă defensiva „albaștrilor” nu a cedat.

Partida a fost prelungită cu 7 minute, însă „cetățenii” nu au mai reușit să puncteze, Chelsea devenind astfel campioana Europei în ediția 2020-2021.

Thomas Tuchel a completat trioul antrenorilor germani care au câștigat ultimele 3 ediții ale Ligii Campionilor, după Jurgen Klopp și Hansi Flick.

Antrenorul german Thomas Tuchel recunoaşte că nici nu visa că poate lua trofeul. Rivalul său spaniol Pep Guardiola şi-a ascuns supărarea în spatele sezonului extraordinar pe care City l-a avut.

Thomas Tuchel, antrenor german, a comentat euforic victoria echipei sale, Chelsea:

„Sunt atât de fericit, este un vis pentru mine. Mi s-a părut imposibil, când am început să antrenez, nu credeam că aş putea ridica această cupă şi acum acest vis s-a împlinit. Cum am câştigat? Cu convingere, puţin noroc şi atitudine corectă. Am presat din greu, a fost foarte greu, dar am ştiut. Este într-adevăr o renaştere, cu ceea ce am trăit anul trecut cu Covid. O dedicaţie? Soţiei mele, copiilor şi familiei. Totul este pentru ei”, a spus Thomas Tuchel.

Liga Campionilor este un subiect tabu pentru Guardiola după era post-Barcelona. Spaniolul nu a izbutit să ridice trofeul nici la Bayern Munchen, nici cu Manchester City.

„Am avut un sezon excepţional, felicitări lui Chelsea. Nu am ce să le reproşez jucătorilor mei. Puteam să înscriem la început, dar în a doua repriză am avut în faţă o echipă foarte structurată defensiv. Câştigarea Ligii Campionilor nu este niciodată uşoară, în această competiţie există echipe de nivel uriaş care în 60 de ani au ridicat Cupa doar de 4, 5 sau 6 ori”, a spus Pep Guardiola.

 

Sursa: Mediafax

×