x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international China: Un club de fotbal construiește cel mai mare stadion din lume

China: Un club de fotbal construiește cel mai mare stadion din lume

20 Apr 2020   •   19:50
China: Un club de fotbal construiește cel mai mare stadion din lume

Un club de fotbal din China a anunțat că va începe lucrările la cel mai mare stadion de fotbal din lume, cu 100.000 de locuri, care va costa 1,7 miliarde de dolari, anunță CNN.

Stadionul clubului Guangzhou Evergrande, proiectat în forma unei flori de lotus, va fi finalizat până la sfârșitul anului 2022.

Lucrările au început săptămâna trecută, obiectivul fiind a deveni „un nou reper de clasă mondială, comparabil cu Opera din Sydney și Burj Khalifa din Dubai și un simbol important al fotbalului chinez”, potrivit președintelui conglomeratului imobiliar Evergrande, Xia Haijun.

Guangzhou Evergrande joacă pe stadionul Tianhe cu 60.000 de locuri, din 2011.

Capacitatea de 100.000 ar depăși capacitatea de 99.354 de locuri a stadionului Camp Nou din Barcelona, ​​care este în prezent cel mai mare stadion de fotbal din lume.

Proiectarea stadionului este lucrarea realizată de designerul american Hasan Syed, în urma unui concept inițial al președintelui Grupului Evergrande, Xu Jiayin.

Stadionul include 16 camere private VVIP, 152 camere private VIP, o zonă FIFA, o zonă de sportivi, o zonă media și o sală de presă.

Conform ESPN, Xia le-a spus reporterilor că Evergrande intenționează să construiască între alte trei și cinci stadioane cu capacități de 80.000 până la 100.000 de locuri în China pentru a rezolva lipsa facilităților care ar putea găzdui o Cupă Mondială.

Guangzhou Evergrande este una dintre cele mai de succes echipe din China și Asia. Clubul a câștigat Super Liga chineză de opt ori, precum și două Ligi ale Campionilor din Asia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cel mai mare stadion