x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cu cine jucăm în Japonia?

Cu cine jucăm în Japonia?

de Adi Munteanu    |    23 Apr 2021   •   08:20
Cu cine jucăm în Japonia?

Chiar dacă participarea la Jocurile Olimpice este visul fiecărui sportiv și chiar dacă România s-a calificat după aproape 60 de ani, asta nu-i impresionează pe unii conducători de cluburi de la noi. Gigi Becali și Mihai Rotaru nu doresc să-și lase jucătorii să meargă la Tokyo. Argumentul lor este că în aceeași perioadă sunt programate meciuri în preliminariile Cupelor Europene, în care atât FCSB, cât și Universitatea Craiova sunt angrenate. Cum datele de disputare ale meciurilor la JO nu sunt în calendarul FIFA, UEFA a programat meciurile la concurență.

După tragerea la sorți a grupelor în turneul olimpic de fotbal a fost un val de entuziasm: „Avem o grupă accesibilă, putem visa chiar la o medalie, putem fi chiar campioni olimpici!”. Bucuria a durat însă foarte puțin. Conducătorii cluburilor din țară care ar fi furnizat cei mai mulți jucători la lot au spus „Nu!”. Universitatea Craiova a nuanțat refuzul, „Întâi să vedem ce va decide Federația Română de Fotbal în privința regulii folosirii jucătorilor U21 din sezonul viitor. Vrem să știm ce jucători pregătim din timp, abia apoi să vedem dacă ne putem lipsi de unii dintre ei pentru a-i lăsa să meargă la Olimpiadă”, a declarat Mihai Rotaru, patronul oltenilor. În ceea ce-l privește pe Gigi Becali, acesta a fost categoric: „Niciun jucător de la FCSB nu va merge în Japonia. Rădoi să joace cu cine vrea, dar nu cu jucătorii mei. Tănase, Moruțan, Octavian Popescu, Florinel Coman au de luptat în Europa, în Champions League. Ce mă interesează pe mine Olimpiada? Ce bani îmi aduce mie Olimpiada? Dar pierd bani dacă n-am jucători cu care să mă calific în grupe, care or fi din ele, Champions League, Europa League sau Conference League. Mirel Rădoi să facă ce vrea el, dar eu nu-i dau jucători”.

Rădoi, la mâna cluburilor din străinătate

În condițiile în care nu se poate baza pe jucătorii doriți din Liga 1, selecționerul speră ca nici celelalte cluburi să nu procedeze la fel, mai ales cele din străinătate unde evoluează, Hagi, Răzvan Marin, Man, Mihăilă sau „veteranul” Nicușor Stanciu. Ca soluție de rezervă, poate apela la jucătorii Viitorului (Ganea și Ciobanu).

Programul echipei României în Grupa B a Turneului Olimpic

Joi, 22 iulie Noua Zeelandă – Coreea de Sud Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima) 14:00, ora României

Duminică, 25 iulie Noua Zeelandă – Honduras România – Coreea de Sud (Kashima) 14:00, ora României

Miercuri, 28 iulie Coreea de Sud – Honduras România – Noua Zeelandă (Sapporo) 11:30, ora României

Echipa probabilă pentru JO: l Ionuț Radu l Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Boboc l Răzvan Marin, Stanciu (Ciobanu) l Man, Hagi, Mihăilă l Ivan (Costache, Cr. Ganea)

 

×