x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Decizia UEFA în cazul lui Sebastian Colțescu, acuzat de rasism

Decizia UEFA în cazul lui Sebastian Colțescu, acuzat de rasism

11 Feb 2021   •   15:50
Decizia UEFA în cazul lui Sebastian Colțescu, acuzat de rasism
Sursa foto: Hepta

UEFA nu consideră rasistă atitudinea arbitrului român, Sebastian Colțescu, anunță publicația spaniolă sport.es, citând un document nepublicat încă oficial de Comisia de Etică și Disciplină a UEFA.

Forul european nu consideră jignitoare utilizarea expresiei „negru”, spun cei de la sport.es.

Arbitrul Sebastian Colțescu și asistentul Octavian Șovre au fost acuzați că, cu ocazia meciului din Champions League, dintre PSG şi Istanbul Basaksehir, din 8 decembrie 2020, ar fi folosit expresia „cel negru” sau „ăla negru” cu tentă rasistă, în încercarea de a indica și identifica pe unul din jucătorii echipei turce.

Conversația a fost auzită de Pierre Webó, antrenorul secund al echipei turce, care a reacționat și a provocat o reacție în lanț a jucătorilor, care a dus la retragerea ambelor echipe de pe teren și amânarea meciului pentru a doua zi, cu altă brigadă.

Potrivit ziarului Sport, procedura de a analiză a incidentului de către UEFA s-a încheiat cu concluzia că atitudinea arbitrului român nu poate fi considerată rasistă.

„Utilizarea acestui cuvânt a fost făcută cu intenția de a-l ajuta pe arbitrul principal să identifice jucătorul echipei turce. Dar cuvântul nu a fost folosit cu sens negativ. UEFA consideră că Sebastian Colțescu a avut o conduită necorespunzătoare pe care arbitrul român ar fi putut să o evite”, spun cei de la sport.es, că s-ar menționa în decizia UEFA.

Arbitrul Sebastian Colțescu și asistentul Octavian Șovre ar putea fi sancționați pentru conduită necorespunzătoare, cu suspendare pentru un anumit număr de meciuri sau pentru o perioadă de timp determinată.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sebastian coltescu rasism